Norges idrettsforbund

Sonderingsutvalg for et mulig OL og Paralympics nedsatt

Del

Idrettsstyret har nedsatt et utvalg som i tiden frem mot NIFs ledermøte i mai neste år skal kartlegge interessen internt i idrettsorganisasjonen, samt hvilke premisser norsk idrett mener skal ligge til grunn dersom Norge en gang i fremtiden skal ta initiativ til å gå i dialog med IOC om et eventuelt arrangementsansvar for vinter-OL og -Paralympics.

Oppdraget ble gitt idrettsstyret på Idrettstinget i 2019, og arbeidet med første fase av oppdraget skal nå settes i gang.

Utvalgets mandat er å utarbeide forslag til premisser, som etter sonderinger med idretten internt, vil ligge til grunn for at organisasjonen skal ta stilling til om, og eventuelt når, tiden er riktig for å gå i dialog med IOC om et fremtidig mulig OL/PL i Norge.

– Vi er glade for å ha fått dette kompetente utvalget på plass, og i Mina Gerhardsen har vi en dyktig utvalgsleder som kjenner idretten godt. Nå skal dette utvalget jobbe grundig det neste halve året og levere sin rapport til idrettsstyret, som så vil legge frem saken på NIFs ledermøte til våren, sier idrettspresident Berit Kjøll.

– Det er viktig å understreke at dette utvalget skal, gjennom dialog med idrettsorganisasjonen, kartlegge interessen samt hvilke premisser norsk idrett mener skal ligge til grunn dersom vi skal melde vår interesse en gang i fremtiden. Utvalget skal ikke ta stilling til hvorvidt Norge skal gå i dialog med IOC om å påta seg at arrangementsansvar for OL og Paralympics, og det skal heller ikke peke på mulige arrangørsteder, avslutter Kjøll.

Utvalgets sammensetning er som følger:

  • Mina Gerhardsen (leder)
  • Marco Elsafadi (idrettsstyret)
  • Astrid Uhrenholdt Jacobsen (utøverrepresentant)
  • Lena Schrøder (utøverrepresentant)
  • Aksel Lund Svindal (utøverrepresentant)
  • Mona Adolfsen (Norges Skøyteforbund)
  • Arne Horten (Norges Skiskytterforbund)
  • Anne Farseth (Norges Friidrettsforbund)
  • Stein Bø-Mørland (Agder idrettskrets)

Kontakter

Bilder

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom