UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultetUiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Sommerskole i nanoteknologi - Når smått blir stort!

Del

I uke 33 samles nano-interessert ungdom på Blindern for å gå på sommerskolekurs i ferien.

Nanoskolen er en del av Sommerskolen Oslos tilbud til elever som går på videregående skole i Oslo.Nanoskolen ble startet i 2013 av professor Ola Nilsen og har inspirert elever til realfag hvert år siden. Nanoskolen drives i samarbeid med Sommerskolen i Oslo. 

I løpet av fem dager i uke 33 får elevene en innføring i hvordan verden oppfører seg på nano-nivå. Det er lagt opp til at elevene skal være aktive på lab om lag halvparten av tiden. Der får de blant annet lage sine egne solceller av titandioksid og syltetøy og selvrensende bestikk.

For mange er det deres første møte med nanoteknologi, men forhåpentligvis ikke det siste! Målet med nanoskolen er å inspirere og motivere elever som allerede har et faglig engasjement. I løpet av uka på Blindern får de gjøre ting som er langt utenfor vanlig pensum på videregående. Hvert år er det mellom 30-40 elever som deltar og tilbakemeldingene er gode. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet
Sem Sælands vei 24
0371 Oslo

22 85 56 00http://www.mn.uio.no/

Det matematisk-naturvitskaplege fakultet har ein lang og stolt tradisjon innan forsking og undervising i dei klassiske realfaglege disiplinane. Fakultetet si verksemd dekkjer også eit breitt spekter av tverrfagleg forsking og ligg i front i Europa på fleire område.

Følg våre forskingsnyheiter på Titan.uio.no, som også er på Facebook og Twitter, eller abonner på nyheitsbrevet.

Følg saker fra UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra UiO - Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom