Ringnes

Sommerens øltrend er tropisk og juicy

Del

IPA troner fortsatt høyest når nordmenn velger spesialøl i butikk, og det siste året har øltypen også beveget seg i en mer «juicy» retning.

Hans Petter Gramer, merkevarespesialist i Ringnes.
Hans Petter Gramer, merkevarespesialist i Ringnes.

Hele åtte av elleve nyheter på Vinmonopolet er fruktige IPA-er, og i dagligvarehandelen har varianter av øltypen fra flere norske bryggerier blitt folkekjære tørsteslukkere.

Selger tre ganger mer enn forventet

– Salget går over all forventning. Vi hadde håpet å omsette 700 000 liter av denne typen øl, men nå ligger vi an til å selge rundt 2 millioner liter, forteller markedsførings-spesialist i Ringnes, Hans Petter Gramer.

Det kan virke som om juicy IPA, også kjent som New England IPA (NEIPA), har blitt spesialølfavoritten til alle som ikke hadde funnet «sitt» spesialøl ennå.

Fruktige toner balanserer bitterheten
Gramer tror at en av grunnene til at denne øltypen har blitt så populær, er at den oppleves som mindre bitter enn den klassiske IPA-en.

Dette er juicy IPA

  • En IPA med tydelig tropisk smak og aroma
  • Også kjent som New England IPA og Hazy IPA
  • Ble anerkjent som egen ølstil av Brewers Association i 2018
  • Strågul til dyp gyllengul farge
  • Uklar eller tåkete 

– Den er fortsatt humletung og bitter, men de fruktige tonene balanserer bitterheten slik at den oppleves betydelig mildere enn annen type IPA. Dette faller tydeligvis i smak hos veldig mange, sier han.

Den fruktige ølvarianten har blitt spesielt populær blant kvinner, som ifølge tall fra Ringnes utgjør halvparten av de som drikker deres egen NEIPA. Det er et høyere tall enn for de fleste andre varianter.

Større enn originalen
Hans Petter Gramer forteller at IPA nå utgjør 7 prosent av det totale ølmarkedet. Det er ifølge ham for så vidt ingen overraskelse, siden IPA lenge har vært en favoritt i spesialølhyllene.

– Men at juicy-varianten har passert originalen, overrasker nok mange, legger Gramer til.

Juicy IPA er et uklart og strågult øl som har tydelig smak av tropiske fruktsmaker som mango og ananas. Ølet passer også veldig godt til mat, spesielt grill, sommersalat, kylling og sjømat. Dessuten er det godt til søte desserter.

Nøkkelord

Bilder

Hans Petter Gramer, merkevarespesialist i Ringnes.
Hans Petter Gramer, merkevarespesialist i Ringnes.
Last ned bilde

Om Ringnes

Ringnes
Ringnes
Thorvald Meyersgate 2
0555 Oslo

22 06 95 00http://www.ringnes.no

Ringnes AS er Norges største bryggeriselskap med ca. 900 medarbeidere. Selskapet eies av Carlsberg Group, som er et av verdens ledende bryggerikonsern. Vi leverer øl, brus og vann til hele det norske drikkemarkedet og vi er stolte av våre mange populære merkevarer!

Følg saker fra Ringnes

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ringnes på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ringnes

Støtteerklæring til den norske utelivs- og serveringsbransjen17.11.2020 08:17:50 CETKronikk

Utelivs- og serveringsbransjen er en av de bransjene som først møtes av smitteverntiltakene. Men bransjen står bakerst i køen når fellesskapet gjør opp regningen i krisepakkene. Inn i andre bølge med nedstenging er tiden overmoden for å få på plass en kompensasjonsordning som faktisk hjelper bransjen gjennom krisen. Deretter bør de sikres like momsfordeler som resten av sine bransjekollegaer i reiselivsnæringen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom