Bane NOR

Sommeren kommer – med arbeid på vei og bane!

Del

Skal du kjøre bil eller ta toget på Østlandet i sommer, bør du planlegge reisen og sette av ekstra tid. Det blir veiarbeid og buss-for-tog på flere strekninger.

Foto: Nils Maudal, Bane NOR
Foto: Nils Maudal, Bane NOR

Mens folk flest lar humla suse, spiser is og nyter ferien, skal det jobbes for å ruste opp Østlandets transportårer. Det årvisse arbeidet må til for å vedlikeholde og fornye veier og bane. Særlig i hovedstadsområdet er det mye trafikk som over tid sliter på infrastrukturen.

– Vi ønsker at folk skal kunne reise raskt, trygt og komfortabelt. Det betyr at vi har en stor jobb å gjøre, både med å vedlikeholde dagens anlegg og bygge nytt der det trengs, sier Victor Hansen, direktør for kunde- og trafikkinformasjon, Bane NOR.

Derfor samarbeider Statens vegvesen, Ruter, togselskapene og Bane NOR for å informere og finne de beste løsningene for kunder og naboer mens arbeidet pågår.

Sjekk kollektivselskapenes nettsider

Ruter, Vy, Go-Ahead og Flytoget tilbyr alternativ transport der det er stengt for trikk-, T-bane og togtrafikk. De som skal reise med kollektivtransport i sommer må være forberedt på at reisen kan ta lenger tid og kreve flere bytter underveis enn det som er normalt. I tillegg kan avgangstidene være annerledes enn når den vanlige rutetabellen gjelder.

Smitteverntiltakene gjelder på samme måte som ved ordinær trafikk. Du finner informasjon om anbefalingene på selskapenes egne nettsider eller i denne veilederen!

For oppdatert informasjon om din reise og hvordan du skal komme deg frem; se nettsidene eller reiseplanleggerne til EnturRuterVyGo-Ahead og Flytoget.

T-bane og vei

I Oslo stenger Sognsvannsbanen mellom Majorstua og Sognsvann i perioden 26. juli til og med 30. juli.

I Vålerengtunnelen fortsetter det sårt tiltrengte vedlikeholdet, og det ene løpet vil fremdeles være stengt. Det er planlagt at tunnelen åpner for vanlig trafikk på sensommeren.

På Mosseveien i Oslo skal det jobbes for å sikre en støttemur langs veibanen. Her vil det ene inngående kjørefeltet ved Bekkelaget være stengt over en strekning på ca. 300 meter, som i fjor sommer.

Jernbanen

Fra 26. juni til og med 8. august skal det jobbes på jernbanestrekningene Drammen-Asker, Sandvika-Lysaker og Oslo S-Holmlia. I hele juli er det stengt fra Oslo S til Drammen/Spikkestad, og det blir tidvis og stedvis jobbing fra Drammen mot Gulskogen og Sande, og fra Holmlia til Rygge og Mysen/Rakkestad.

I tillegg blir det arbeid mellom Grefsen og Gjøvik fra 9. august til og med 19. august.

Vi skal skilte godt

Flere avganger og ankomster med buss-for-tog flyttes i år fra Oslo S til Tollbugata, som ligger et par steinkast unna, i retning Børsen. Dette området blir vanligvis brukt som ankomstplass for busser. I år skal området også brukes til avganger med buss-for-tog ut av hovedstaden i retning Drammen.

– Vi skal skilte veien godt, og togselskapene har kundeveiledere på plass for å bistå de reisende, sier Victor Hansen.

Fakta – sommerens arbeid på vei og bane:

 • Tog:
 • Asker-Drammen: Stengt i perioden 26. juni til og med 8. august.
 • Lysaker – Sandvika (kun lokaltog L1): Stengt i perioden 26. juni til og med 8. august.
 • Oslo S – Spikkestad/Drammen: Stengt i perioden 3. juli til og med 1. august.
 • Drammen-Gulskogen/Sande: Stengt i perioden 3. juli til og med 21. juli.
 • Oslo S – Holmlia: Stengt i perioden 26. juni til og med 23. juli
 • Oslo S-Rygge og Oslo S- Mysen/Rakkestad: Stengt i perioden 24. juli til og med 8. august.
 • Grefsen-Gjøvik: Stengt i perioden 9. august til og med 19. august.
 • De første dagene etter at arbeidene er avsluttet vil togene kjøre med redusert hastighet. Det kan i tillegg komme innstillinger.
 • T-bane:
 • Sognsvann-Majorstuen: Stengt i perioden 26. juli til og med 30. juli.
 • Vei:
 • Vålerengtunnelen: Fortsatt stengt i ett løp, men planlagt åpnet på sensommeren.

Nøkkelord

Kontakter

Statens vegvesen: Senior kommunikasjonsrådgiver Lars Helge Rasch, telefon 901 01 005
Ruter: Pressevakt, tlf. 400 01 518
Vy: Kommunikasjonssjef Gina Scholz, tlf. 952 48 688 / Pressevakt 88 00 10 00
Flytoget: Kommunikasjonsdirektør Ida Marie Fottland, telefon 922 36 171
Go-Ahead: Pressevakt, telefon 474 87 738
Bane NOR: Pressevakt, tlf. 916 56 565 eller presse@banenor.no

Bilder

Foto: Nils Maudal, Bane NOR
Foto: Nils Maudal, Bane NOR
Last ned bilde

Om Bane NOR

Bane NOR
Bane NOR
Schweigaards gate 33
0191 Oslo

22 45 50 00https://www.banenor.no

Bane NOR er et statlig foretak med ansvar for den nasjonale jernbaneinfrastrukturen.

Foretaket har ansvaret for planlegging, utbygging, forvaltning, drift og vedlikehold av det nasjonale jernbanenettet, trafikkstyring og forvaltning og utvikling av jernbaneeiendom. Bane NOR har det operative koordineringsansvaret for sikkerhetsarbeidet og operativt ansvar for samordning av beredskap og krisehåndtering.

Bane NOR har om lag 3.500 ansatte og har hovedkontor i Oslo.

Følg pressemeldinger fra Bane NOR

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bane NOR på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bane NOR

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom