FiskHer

Sommer-farsott langs kysten

Del

Den siste måneden har mer enn 60.000 nordmenn lastet ned og tatt i bruk en ny norsk fiskeapp, som gikk rett inn på topplistene hos både AppStore og Google Play.

– Dette er utrolig gøy. Vi får tilbakemeldinger fra Grense Jakobselv til Svinesund, fra folk langs hele norskekysten som har lastet ned og tatt i bruk FiskHer.  De sender oss bilder av fisk, og forteller om fine fiskeopplevelser ved å bruke appen vår. Vi er stolte over å kunne bidra med gode opplevelser denne spesielle norgessommeren, sier Trond Are Gjone.

Han er gründeren bak FiskHer, og har sammen med noen av landets beste fritidsfiskere laget appen fiskerne selv savnet, og som har til hensikt å gjøre fisketuren enda mer spennende for både proffe og amatører.

App for alle

– Vi har laget FiskHer med tanke på deg som ikke har fisket på flere år, men som har en stang stående hjemme i boden. For deg som har tenkt på å ta med ungene på fisketur, men som ikke føler at du har så mye å lære videre. For deg som allerede fisker noen ganger i året, eller mange - og for sånne som oss, som ikke får fisket nok, og som har lyst på flere utfordringer, og til å utforske nye havområder på jakt etter enda flere arter. FiskHer har noe for alle, mener Asgeir Alvestad.

Han er en av Norges mest meritterte fiskere, og den som har tatt flest ulike arter i Norge. Nå deler han kunnskapen sin i appen som kan lastes ned gratis både til iPhone og Android. 

40.000 områder

– Ved hjelp av avanserte sjøkart og svært detaljrike satelittbilder, viser vi deg hvor du finner nesten 40.000 gode fiskeområder for torsk, brosme, sjøørret, kveite og ytterligere tolv arter ypperlig matfisk, sier Alvestad.

–  Appen lar deg dessuten registrere fangsten din og dele den med andre brukere. I tillegg har vi utviklet verdens mest avanserte program for fiskegjenkjenning. Er du i tvil om hva du har fått på kroken, tar du et bilde med mobiltelefonen din og lar FiskHer gi deg svaret. Nok et tastetrykk gir deg gode forslag til hva du kan lage av fisken, sier han.

– Vårt mål er å gi folk gode fiskeopplevelser, uansett hvilket nivå de fisker på. Med vår app kan man dra på fisketur med kunnskapen til noen av landets flinkeste fiskere i lomma. Det vil ikke nødvendigvis sikre deg fangst, men vil definitivt øke sjansene for å få fisk. Og med mer kunnskap følger mer spenning, mener Gjone.

Innlandet neste?

Nå planlegges veien videre for appen, hvor man blant annet utreder muligheten for å kartlegge fiskeplasser også i innlandet.

–  Det er noen millioner vann og elver med fisk i, og for bare noen få prosent av disse finnes det gode kart som viser bunnforhold. En kartlegging av innlandsfisket vil aldri tilsvare det vi har gjort i sjøen, men vi jobber med saken og håper å kunne få til en god løsning også der, sier Gjone.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
FiskHer viser vei til nær 40.000 fiskeområder langs hele kysten
FiskHer viser vei til nær 40.000 fiskeområder langs hele kysten
Last ned bilde
FiskHer viser vei til nær 40.000 fiskeområder langs hele kysten
FiskHer viser vei til nær 40.000 fiskeområder langs hele kysten
Last ned bilde

Om FiskHer

FiskHer
FiskHer
Strandgata 13
4790 Lillesand

+47 95 07 95 00https://fiskher.no/

Følg saker fra FiskHer

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FiskHer på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FiskHer

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom