Norges Kampsportforbund

Sølv til Milos Pilipovic (18) i U21-EM i taekwondo

Del

Milos Pilipovic (18) tok søndag en imponerende sølvmedalje i U21-EM i taekwondo. Pilipovic representerer Grorud Taekwondo Klubb, og imponerte hele veien til finalen.

Milos Pilipovic sammen med trener Mikael Oguz
Milos Pilipovic sammen med trener Mikael Oguz

Denne helgen har ni norske taekwondo-utøvere konkurrert i U21-EM i Helsingborg. Best av de norske utøverne ble denne gang Milos Pilipovic med sin sølvmedalje i klassen -87 kg.

Overbeviste på veien til finalen
– Dette var en fantastisk prestasjon av Milos, som vant kvartfinalen og semifinalen før full tid på overlegenhet. Dessverre ble ukrainsk motstand i finalen for tøff, men Milos fikk virkelig vist seg frem i dette mesterskapet, og vi gleder oss til å følge ham videre i karrieren, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.
Pilipovic har de siste årene markert seg som en av landets mest lovende taewondo-utøvere, og skrev historie i fjor, når han ble første norske taekwondo-utøver i ungdoms-OL.
– Dessverre ble det ingen medalje i fjorårets ungdoms-OL i Argentina på Milos, men han har dratt nytte av erfaringene han fikk både fra ungdoms-OL og andre internasjonale konkurranser de siste årene. Dette har utvilsomt bidratt til den imponerende innsatsen i mesterskapet denne helgen, sier Jacobsen.

God utvikling
Norge har seks utøvere på fulltidslandslaget, som alle satser målrettet mot OL neste år. U21-EM ble en fin anledning for de unge utøverne som er på vei opp til å vise seg frem.Nesten alle på fulltidslaget er på vei til Tokyo for å delta i Grand Prix mesterskap. 

– Til tross for at Milos er den eneste av de norske utøverne som tok medalje denne gangen er vi svært godt fornøyd med innsatsen til hele den norske troppen. Mesterskapet viste at talentene bak landslaget er i god utvikling, og gir oss god tro på at Norge også i fremtiden vil markere seg som den beste taekwondo-nasjonen i Skandinavia, forteller Jacobsen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Milos Pilipovic sammen med trener Mikael Oguz
Milos Pilipovic sammen med trener Mikael Oguz
Last ned bilde

Om Norges Kampsportforbund

Norges Kampsportforbund
Norges Kampsportforbund
Ullevål Stadion, Sognsveien 75K
0840 Oslo

+47 982 05 267http://www.kampsport.no

Norges Kampsportforbund er et fleridrettsforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Norges Kampsportforbund er landsdekkende med rundt 450 medlemsklubber og 41.000 enkeltmedlemmer. Forbundet organiserer over 20 ulike kampsporter og målet er å være den ledende organisasjonen for kampsport i Norge.

Sommeren 2020 arrangerer Tokyo de olympiske leker. Norges Kampsportforbund drømmer om å sende norske utøvere for å delta i taekwondo og karate. Det vil være første gang karate er en OL-øvelse. Norge har tidligere kvalifisert seg til fire OL i taekwondo, og kan stolt vise til to sølvmedaljer. Nå jobber Norges Kampsportforbund beinhardt med å kvalifisere de beste til å ta gull i OL i Tokyo. Følg oss : https://www.facebook.com/sammenmottokyo2020/?fref=ts

Følg saker fra Norges Kampsportforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Kampsportforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges Kampsportforbund

TAEKWONDO: FIRE NORSKE UTØVERE TIL KADETT- OG JUNIOR-EM1.10.2019 12:47:56 CESTPressemelding

Mens deler av landet nyter høstferie skal fire unge, hardtarbeidende taekwondo-utøvere representere Norge i EM for kadetter og juniorer i Spania. – De siste årene har Norge vunnet medaljer i dette mesterskapet. Vi håper derfor at den norske troppen skal kunne være med å kjempe i toppen også i år, selv om fokuset på dette nivået er å opparbeide seg internasjonal konkurransegjennomføring, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom