Norges Bueskytterforbund

Sølv til Anders Faugstad i Lockdown Knockout på nasjonaldagen

Del

Faugstad ble plukket ut av det internasjonale bueskytterforbundet, World Archery, til å delta i deres nye konkurranseform nå i coronasituasjonen. 20 åringen fra Klepp har skutt over gjennomsnittet gjennom hele konkurransen. Først vinner han innledende med 596 og videre vinner han finalene med 148 i kvartfinalen og 149 i semifinalen mot «Mr. Perfect», Mike Schloesser. - Anders har virkelig lagt seg i hardtrening selv om alle mesterskap og konkurranser er blitt avlyst eller flyttet på ubestemt tid, sier Jan Roger Skyttesæter. Dette er imponerende.

Gullfinale på nasjonaldagen

Etter at Faugstad vant semifinalen på torsdag 14 mai var det klart at Faugstad skulle skyte i gullfinalen på Norges nasjonaldag.

Faugstad står alene i bueskytteranlegget til Klepp Bueskyttere. – Resten av familien og vennene mine sitter hjemme og følger med, så jeg gleder meg veldig til kaken etterpå, sier Faugstad.

Faugstad startet sterkt og fulgte Lopez i poeng opp til tredje runde. Der begynte Lopez å dra fra med noen få poeng. Til siste runde stod det 117-115 i favør til Lopez.

-        Jeg fikk litt utfordringer med skyggelappen min, så jeg så dobbelt og ble usikker, sier Faugstad til spørsmålet på hva som skjedde den forrige runden.

Faugstad setter fullt press på Lopez ved å skyte fullt hus med 30 poeng. Lopez gir ikke etter på presset men faller ned på 29 poeng, beklageligvis ikke nok for at Faugstad kan redde seg til en shoot-off.

Stillingen ender til slutt 146-145 i favør til Lopez.

Det ble en spennende avslutning på finalen på nasjonaldagen. Og vi benytter anledningen til å gratulere Anders med en god sølvmedalje. Vi er imponert over dine prestasjoner.

Kontakter

Bilder

Om Norges Bueskytterforbund

Norges Bueskytterforbund
Norges Bueskytterforbund

0840 Oslo

21 02 97 85http://bueskyting.no

Norges Bueskytterforbund er et særforbund i Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Bueskytterforbundet har 108 klubber i Norge og omrkring 2800 aktive bueskyttere. 

Bueskyting er en helårsidrett og en idrett alle kan drive med på tross av funksjonsnedsettelse. 

Vår visjon er: Bueskyting - En sport der alle har mulighet til å drive med en olympisk idrett enten på elite- eller mosjonsnivå.

Følg pressemeldinger fra Norges Bueskytterforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Bueskytterforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Bueskytterforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom