Virke

Solid omsetningsvekst i byggevarehandelen i tredje tertial

Del

2018 avsluttet godt for byggevaremarkedet med solid vekst i 3. tertial.

Aslaug Koksvik, direktør for Virke byggevare.
Aslaug Koksvik, direktør for Virke byggevare.

Proffsegmentet er opp solide 8,2 prosent sammenlignet med samme periode i fjor, og i kombinasjon med privatsegmentet som økte med fire prosent, endte den samlede veksten i byggevarehandelen på 6,7 prosent.

–  Det viser at oppgangen i 2. tertial ikke var et blaff og at det etter flere, svake tertialer i byggevaremarkedet ser ut til å gå mot lysere tider, sier direktør for Virke Byggevare Aslaug Koksvik.

Det er Oslo som kan skilte med sterkeste vekst. Omsetningen i hovedstaden var hele 12,2 prosent høyere enn i samme periode i fjor. Tidligere har det vært proffmarkedet som har drevet veksten, men nå ser vi også en sterk vekst i privatomsetningen for byggevarehusene i Oslo som er opp med hele 11,9 prosent sammenlignet med fjoråret. 

–  Omsetningen av boliger i Osloområdet holdes oppe selv om vi de siste månedene har sett en utflating i boligprisene. Vi vet at bruktboligmarkedet er viktig for byggevaremarkedet siden mange vil pusse opp for å gjøre sin nye bolig til sin egen. Det er derfor grunn til å tro at dette bidrar til høyere aktivitet og mer trafikk til byggevarehusene i hovedstaden, sier Koksvik. 

Byrådets foreslåtte strammere parkeringsregler i byggesaker skaper store utfordringer. Virke etterlyser en langt sterkere forståelse og interesse for de ulike næringenes behov og tilpasningsmuligheter.

– For byggevarehusene ser vi dette helt tydelig. Vi snakker her om produkter med mål og vekt som ikke er forenlige med transport på buss, bane, trikk og sykkel. Dette er gode transportmidler men de er dessverre lite egnede for å transportere et lass «to-tom-fire», terrassebord og bygningsmoduler. Det fremmer heller ikke bymiljø og reduserte utslippsvolum i hovedstadsregionen om byggevarehusene i Oslo blir færre, virksomheter flyttes ut av byen og fraktavstandene blir lengre. Da er det bedre for miljøet å tilby bærekraftige rammebetingelser i byen som bidrar til å opprettholde næringen og at man ser verdien av kortreist transport, avslutter Koksvik.

Kontakter

Bilder

Aslaug Koksvik, direktør for Virke byggevare.
Aslaug Koksvik, direktør for Virke byggevare.
Last ned bilde

Dokumenter

Om Virke

Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen i Norge, og representerer over 24 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på dem som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom