WWF Verdens naturfond

Solhjell går av som leder i WWF, blir direktør i Norad

Del

Bård Vegar Solhjell slutter som generalsekretær i WWF Verdens naturfond og blir direktør i Norad. Solhjell ble utnevnt i statsråd fredag 8. november.

– Miljøutfordringane er dei mest kritiske verda står overfor. Etter to spennande år i WWF blei det ei naturleg utvikling å ta med meg røynsla og lidenskapen for miljøet inn i bistanden. Klima, energi og miljøspørsmål er avgjerande for utviklingsperspektivet i eit land, og eg vil gjerne bidra til å styrke denne samanhengen, seier Solhjell.

Styret konstituerer nestleder Karoline Andaur

WWFs styreleder, Frode Hvattum, synes det er leit å miste den profilerte generalsekretæren etter knappe to år, men fremhever samtidig at det betyr nye muligheter for den norske delen av verdens største miljøorganisasjon.

– WWF er en bunnsolid organisasjon med høyt kompetente mellomledere og ansatte. Denne flotte og engasjerte gjengen skal drifte organisasjonen og fortsette å levere gode resultater på en rekke områder mens styret leter etter den ideelle kandidaten til å overta etter Solhjell, sier Hvattum.

– I første omgang konstituerer vi nestleder Karoline Andaur fra i dag av. Hun har jobbet i WWF siden 2009, først som fagansvarlig for hav og oppdrett før hun i 2015 ble fagsjef og ansvarlig for blant annet næringslivarbeidet. Andaur kjenner organisasjonen svært godt og hun nyter stor respekt innad. Hun har også et bredt nettverk i WWF-systemet og utenfor, sier Hvattum.

Andaur var også konstituert generalsekretær i perioden mellom Nina Jensens sorti og Bård Vegar Solhjells start 1. mars 2018.

WWF har TV-aksjonen i 2020

WWF går et innholdsrikt år i møte med en rekke store saker på agendaen. Blant annet å få på plass en global avtale for naturen, slik Parisavtalen er for klimaet. WWF er også tildelt NRKs TV-aksjon med søknaden «Et hav uten plast redder liv». Gjennom prosjektet skal WWF angripe kildene til verdens enorme problemer med marin forsøpling gjennom målrettede tiltak i ulike storbyer i Vietnam, Thailand, Filippinene og Indonesia. Et av de viktigste virkemidlene vil være å etablere bedre avfallshåndtering. Manglende kontroll på søppel er nemlig hovedårsaken til all plasten som slippes ut i havet.

– Den kommende generalsekretæren vil starte opp i det som blir noen utrolig spennende år for WWF i Norge. Miljøsaken har aldri vært viktigere, og WWF har de beste forutsetninger for å få gjennomslag i viktige saker og påvirke verden i mer bærekraftig retning. 2020 blir et ekstra spennende år, der WWF får hele nasjonens øyne rettet mot seg neste høst. Gjennom den felles nasjonale dugnaden som TV-aksjonen er, får Norges befolkning en unik mulighet til å bli med på et krafttak for verdens hav, dyr og mennesker. Det gleder vi oss veldig til, avslutter Hvattum.

For spørsmål, kontakt Karoline Andaur på mobil 928 19 464, eller på epost kandaur@wwf.no

Bilder

Bård Vegar Solhjell © Marius Nyheim Kristoffersen
Bård Vegar Solhjell © Marius Nyheim Kristoffersen
Last ned bilde
Karoline Andaur © Ivan Tostrup / WWF Verdens naturfond
Karoline Andaur © Ivan Tostrup / WWF Verdens naturfond
Last ned bilde

Om WWF Verdens naturfond

WWF Verdens naturfond
WWF Verdens naturfond
Kristian Augusts Gate 7A
0164 Oslo

22 03 65 00http://www.wwf.no

WWF er en global miljøorganisasjon. Vi arbeider for en framtid der mennesker lever i harmoni med naturen, og der ingen dyr eller andre arter skal dø ut på grunn av menneskers handlinger.

Følg saker fra WWF Verdens naturfond

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra WWF Verdens naturfond på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra WWF Verdens naturfond

Fiskerne og WWF ber om en bred iskantsone – uten ny oljeboring9.4.2020 07:30:00 CESTPressemelding

Et av vårens viktigste tema i Stortinget er behandlingen av forvaltningsplanen for Barentshavet. Her skal den særlig verdifulle og sårbare «iskantsonen» bli definert. Rådene fra Havforskningsinstituttet, Norsk Polarinstitutt og Miljødirektoratet er klare – Iskantsonen bør flyttes sørover. WWF Verdens naturfond og Norges Fiskarlag forventer at Stortinget lytter til faglige råd i denne saken som er viktig for naturen og avgjørende for fiskeriene.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom