Otovo AS

Solenergiselskapet Otovo skal hente 250 millioner til europeisk ekspansjon

Del

Otovo planlegger en kapitalutvidelse på inntil 250 millioner kroner og en notering på Euronext Growth Oslo for å bygge den ledende aktøren i det raskt voksende europeiske solmarkedet.

Fem år etter oppstarten er det norske solenergiselskapet Otovo på vei mot børs. Arctic Securities er valgt som tilrettelegger for å hente inntil 250 millioner kroner i en kapitalutvidelsefor å akselerere selskapets europeiske vekstplaner.

– Det europeiske solmarkedet vil vokse betydelig de kommende årene. Vår digitale markedsplattform og nettverk med installatører gjør oss ledende på pris og kvalitet, noe som gjør at vi kan ta markedsandeler raskt. Vi er godt posisjonert for akselerert vekst og en notering på Euronext Growth er et naturlig neste steg, sier adm. direktør Andreas Thorsheim. 

Til stede i seks EU-land

Flere av selskapets eksisterende aksjonærer, inkludert svenske Axel Johnson, Agder Energi Venture, Akershus Energi, Nysnø Fornybar og KLP, vil delta i emisjonen. I tillegg har tre såkalte cornerstone-investorer forpliktet seg til å kjøpe aksjer for 165 millioner kroner:BNP Paribas Energy Transition Fund, DNB Asset Management og Andenæsgruppen.

– Hele Otovo-teamet, fra Oslo i nord til Madrid i sør, ser frem til at nye aksjonærer tar del i solrevolusjonen og til å realisere ambisjonen vår om å bli det ledende solenergiselskapet, sier Thorsheim.

I løpet av det første året ble Otovo markedsledende i Norge på salg av solceller til private hjem. I dag er selskapet til stede i Norge, Sverige, Spania, Frankrike, Italia og Polen.

Ved å kombinere kreftene til mange små montører over hele Europa får Otovo gode innkjøpsvilkår på utstyr, mens kunden får tryggheten som ligger i en stor merkevare kombinert med lave priser fra en lokal håndverker.

– For boligeiere er Otovo den enkleste måten for å få solpaneler på taket. Vår digitale markedsplass organiserer hundrevis av lokale, kvalitetssikrede og dyktige installatører. Vi bruker vår egen teknologi til å analysere bygningens potensial, og finner den beste prisen og installatøren for våre kunder basert på en automatisk budprosess mellom ledige installatører, sier Thorsheim.

Nøkkelord

Kontakter

AndreasThorsheim

CEO

Bilder

Om Otovo AS

Otovo AS
Torggata 5
0181 Oslo

+47 21 65 65 10http://www.otovo.no

Otovo er fremtidens energiselskap. Vi er en teknologistartup som gjør det enkelt å få kortreist og garantert grønn energi produsert på eget tak. 

Følg pressemeldinger fra Otovo AS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Otovo AS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Otovo AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom