NRK

Søker deltakere til tidenes største utgave av Sámi Grand Prix

Del

Tradisjonsrike Sámi Grand Prix tas til nye høyder i 2022. Sammen med NRK skal Samisk Musikkfestival arrangere tidenes største utgave av konkurransen, og nå søker vi deltakere.

Máhtte Ánte J. Sara vant joikefinalen i Sámi Grand Prix 2021. FOTO: SÁMI MUSIHKAFESTIVÁLA
Máhtte Ánte J. Sara vant joikefinalen i Sámi Grand Prix 2021. FOTO: SÁMI MUSIHKAFESTIVÁLA

Sámi Grand Prix (SGP) er den viktigste sang- og joikekonkurransen i Sápmi. Den har blitt arrangert tradisjonelt hvert år siden 1990, med et naturlig unntak i koronaåret 2020. Årets konkurranse besto for det meste av opptak, men neste år er SGP tilbake med et brak.

Det blir nemlig den største utgaven av joike- og sangkonkurransen noen gang.

Tidligere har Samisk Musikkfestival arrangert Sámi Grand Prix alene. I 2022 blir derimot NRK med på laget, og konkurransen vil bli direktesendt på hovedkanalen NRK1 på påskeaften. Det blir kanalens største satsning på samisk musikk gjennom tidende.

– Med NRK med på laget vil Sámi Grand Prix få et stort og fantastisk show. At konkurransen vil nå ut til så mange tror jeg kan være med på å løfte samiske artister opp og frem, og gi dem nye muligheter, sier Elle Mari Dunfjell Oskal, produsenten for Samisk Musikkfestival.

Har du lyst til å delta? Finn mer informasjon her.

Samisk festhøytid

Påsken har alltid vært en samisk festhøytid. I denne perioden samles både venner og familie til konfirmasjon, bryllup og andre festligheter. Nå skal også den øvrige befolkningen ta del i denne påsketradisjonen.

Sámi Grand Prix er en viktig del av denne høytiden. Konkurransen, som ligner veldig på Melodi Grand Prix, skal sendes på hovedkanalen NRK1 på kveldstid. Målet er å skape et stort show og et utstillingsvindu for samiske artister.

– Samiske komponister og musikere spiller en viktig rolle i musikklivet i Norge. Folk har i stadig større grad kjennskap til og omfavnet forskjellige samiske musikkuttrykk, og flere samiske artister har blitt store profiler. Med dette som bakteppe, tror vi at seere i hele Norge vil sette stor pris på å ta del i Sámi Grand Prix, sier Arne Helsingen, mediesjef i NRK. 

– Sammen med Samisk Musikkfestival ønsker vi å forme og løfte frem Sámi Grand Prix til et slikt nivå at det skal underholde bredt, sier Carl-Gøran Larsson, programredaktør i NRK Sápmi.

I år var det Máhtte Ánte J. Sara som vant joikefinalen, mens Lávre Johan Eira og Hilda Länsman vant sangfinalen.

Slik melder du deg på

Du har muligheten til å bli med på tidenes samiske musikkfest på NRK. Vi søker nå etter låtskrivere og artister til den 32. utgaven av Sámi Grand Prix. Både etablerte artister og fremtidige stjerner kan melde seg på.

Sámi Grand Prix er delt i to deler; én for joik og én for sang.

Konkurransen sendes på NRK1 påskeaften, lørdag 16. april. Sendingen vil selvfølgelig også være tilgjengelig i NRK TV og på NRK Sámi Radio.

Seerne og lytterne skal sammen med en ekspertjury finne deres favorittbidrag under direktesendingen. Det kåres en vinner innen kategoriene joik og sang.

Har du lyst til å delta? Finn mer informasjon her.

Påmeldingsfrist: Tirsdag 30. november 2021.

Kontakter

Bilder

Máhtte Ánte J. Sara vant joikefinalen i Sámi Grand Prix 2021. FOTO: SÁMI MUSIHKAFESTIVÁLA
Máhtte Ánte J. Sara vant joikefinalen i Sámi Grand Prix 2021. FOTO: SÁMI MUSIHKAFESTIVÁLA
Last ned bilde

Om NRK

NRK
NRK
Bjørnstjerne Bjørnsons plass 1
0340 Oslo

23 04 70 00http://www.nrk.no

NRK skal styrke demokratiet, samle og engasjere alle som bor i Norge. NRK er Norges offentlig eide allmennkringkaster med et bredt radio-, TV-, nett- og podkasttilbud, og ni av ti nordmenn bruker minst ett NRK-tilbud daglig. NRK har cirka 3300 ansatte fordelt på om lag 50 kontorer rundt om i landet.

Følg pressemeldinger fra NRK

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NRK på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NRK

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom