Snusen har fått sin folkebevegelse på Snusensdag

Del

Akkurat som kanelbollen, vaffelen, fårikålen og osten har sine egne dager, har snusen sin egen spesielle dag.

24. oktober hvert år hyller verden snusen og i fjor ble vinnerne av tidenes første snus-VM kåret nettopp på denne dagen. Lørdag sparkes ett nytt snus-VM i gang.

- De siste 10-årene har det skjedd en revolusjon innen snusproduksjon. Smaker av alle sorter har kommet på markedet, og flere og flere privatpersoner lager nå sin egen snus med kreative og fantastiske smaker. Snusen har fått sin egen folkebevegelse, sier Markus Lindblad, kommunikasjonssjef i Snuslageret.no.

Snus fører til redusert røyking

Verdens helseorganisasjon anslår at omtrent syv millioner mennesker dør hvert år av røykerelaterte sykdommer. I Norge dør rundt 6000 mennesker årlig av røyking, og rundt 95.000 krefttilfeller kunne vært unngått innen 2045, om ingen røykte. Røyking er årsaken til rundt 80 prosent av all lungekreft og lungekreft er den kreftformen som tar flest liv både blant norske menn og kvinner, ifølge Kreftforeningen. Sannsynligvis er mørketallene mye høyere.

- Det er tydelig at tobakkrelaterte sykdommer synker i land der snus er populært. Derfor er det rart at snus ofte blir nevnt og behandlet på samme måte som sigaretter. Flere land, særlig innen EU, bør ønske snus velkommen. Snus er rett og slett mye sunnere enn røyk, sier Lindblad.

Ved å minne om fordelene med snus i forhold til røyking, håper Snuslageret.no at flere nordmenn vil slutte å røyke ved hjelp av snus. Snusselskapet går også inn for tobakksfrie alternativer, for de som foretrekker det, fordi det er mye bedre enn røyking.

- Men da må norske helsemyndigheter og politikere løfte blikket og åpne opp for salg av tobakksfrisnus. I dag må de tobakksfrie-alternative snusene man får i blant annet Sverige, tilsettes tobakk, for å kunne selges i Norge. Forstå det den som kan, sier Lindblad.

#snusensdag

I forbindelse med snusensdag inviterer Snuslageret.no snusbrukere over hele landet til å dele innhold på sosiale medier med håp om å fylle kanalene med flere innlegg tagget med #snusensdag.

- Det er mange snusbrukere der ute, og jeg tror at vi sammen vil vise at snus er enda mer populær enn vår kjære gode kanelbolle, fårikål eller vaffelen, sier Lindblad.

Nøkkelord

Kontakter

Om Snuslageret.no

Snuslageret.no
Snuslageret.no80 02 51 74

Snuslageret.no er en av Norges største nettbutikker for snus på nett. Her finner du et stort og bredt utvalg av snus til konkurransedyktige priser. Alle bestillinger sendes direkte fra vårt hovedlager sentralt på Østlandet. 

Følg pressemeldinger fra Snuslageret.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Snuslageret.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.