Kasakhstans Ambassade i Norge

Snøleopard-familie fanget på film

Del

En snøleopardfamilie på tre, traskende gjennom et snøkledd skogsområde i den sørlige Zhambyl-regionen i Kasakhstan, ble nylig fanget på video.

Kakakhstan twitter-side
Kakakhstan twitter-side

De svært sjeldne kattedyrene ble filmet av kameraene til FNs utviklingsprogram (UNDP) i Kasakhstan.

Filmet 20 ganger

Snøleopardene ble filmet av en såkalt kamerafelle, som utløses automatisk ved bevegelse i området der de er utplassert. Kamerafellene er donert av FNs utviklingsprogram (UNDP), og er satt ut i samråd med Det globale miljøfondet (GEF).

Hittil har de sjeldne kattedyrene blitt filmet rundt 20 ganger siden kameraene ble satt ut i Zhambyl-regionen i 2019.

Totalt er det satt ut 294 kamerafeller i tretten naturområder i Kasakhstan.

Verneverdig område

Ifølge FNs utviklingsprogram (UNDP) i Kasakhstan, er bestanden av snøleoparder et tegn på at det er gode forhold for et sunt økosystem i fjellområdene, og at det finnes gode matkilder for dyrene. De siste observasjonene av dyrene understreker også behovet for et vernet naturområde i Zhambyl-regionen, mener FN.

-Å verne om dette spesifikke området vil beskytte snøleopardene og andre utrydningstruede dyrearter. I tillegg vil det sette gode rammer for økoturisme, og skape arbeidsplasser for lokalbefolkningen, sier Yakup Berish, som er representant for FNs utviklingsprogram i Kasakhstan, til The Astana Times.

Ifølge Verdens naturvernunion (IUCN), er snøleoparden rødlistet og regnes for å være utrydningstruet. Organisasjonen anslår at det finnes færre enn 7000 snøleoparder på verdensbasis.

Videoen av snøleopardene kan du se her.

Nøkkelord

Bilder

Kakakhstan twitter-side
Kakakhstan twitter-side
Last ned bilde

Om Kasakhstans Ambassade i Norge

Kasakhstans Ambassade i Norge
Kasakhstans Ambassade i Norge
Nedre Vollgate 3
0158 Oslo

http://mfa.gov.kz/en/oslo

Følg saker fra Kasakhstans Ambassade i Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Kasakhstans Ambassade i Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Kasakhstans Ambassade i Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom