Avinor

Snart starter vinterferieutfarten

Del

Det ventes mange reisende de kommende dagene og det anbefales å beregne ekstra god tid. Her kommer noen gode tips til deg som skal ut og fly i vinterferien.

- I vinterferien er det mange som skal ut og reise, derfor oppfordrer vi alle til å være ute i god tid og følge skiltingen på flyplassen. Det kan spare deg for tid og stress, sier kommunikasjonssjef ved Avinor Oslo lufthavn, Joachim Westher Andersen.

De største utfartsdagene er torsdag, fredag og søndag denne uken, samt fredag 22. februar og søndag 24. februar.

Forhåndsbestill spesialbagasje

Mange reisende har med seg skiutstyr og mer bagasje enn vanlig. Avinor anbefaler derfor at man gjør seg kjent med flyselskapets regler om bagasje i forkant av reisen.

- Skiutstyr må sendes som spesialbagasje og det kan være lurt å gjøre seg kjent med hvilke regler som gjelder for det flyselskapet man flyr med, sier Andersen.

Dersom du benytter deg av lufthavnens selvbetjente løsninger og leverer bagasjen på egenhånd, er det lurt å knyte sammen lange reimer og stropper på bagasjen slik at de ikke henger seg fast i bagasjebåndet. Dette gjelder spesielt for sekker og bagger.

Spar tid i sikkerhetskontrollen

Hvis alle forbereder seg godt før man kommer til sikkerhetskontrollen kan dette bidra til å redusere ventetiden. Ha boardingkort klart, og ta ut alle elektroniske gjenstander som må kontrolleres. Det er ikke tillatt å ha med seg væske i beholdere som overstiger 100 ml. Alt som er flytende, smørbart eller i gassform omfattes av reglene for væske.

Klikk her om du er usikker

Reiser du med barn?

Familier med barn under 12 år kan benytte seg av egne familiesluser. Slusene er markert med Felix og Fiona-figurene, og finnes i den nye og den gamle delen av avgangshallen. Hvis du har behov for å låne barnevogn finner du dem til gratis disposisjon etter sikkerhetskontrollen.

Besøk våre barnesider  for ytterligere informasjon

Har du behov for assistanse?

Assistansetjenesten hjelper deg med dine assistansebehov på flyplassen. Husk å bestille dette minimum 48 timer i forkant av flyreisen. Her kan du bestille assistanse.

Vi har åpnet et nytt hvileområde for deg som er ute i god tid eller ønsker å slappe av i rolige omgivelser. Hvileområde er til disposisjon for alle reisende og er plassert ved gate C2.

Har du spørsmål så kan de besvares av passasjerservice i ankomsthallen som holder åpent hele året. Våre flyplasshjelpere i gule gensere hjelper deg hvis du ikke finner frem eller lurer på noe.

Forventede trafikktall i vinterferien:

Torsdag 14. februar: 82.074
Fredag 15. februar: 87.364
Lørdag 16. februar: 52.186
Søndag 17. februar: 82.396
Mandag 18.februar: 72.678
Tirsdag 19. februar: 63.478
Onsdag 20. februar: 69.117
Torsdag 21. februar: 79.256
Fredag 22. februar: 83.165
Lørdag 23. februar: 53.034
Søndag 24. februar: 88.626

Kontakter

PressetelefonPressetelefon til bruk for journalister

Pressevakttelefon kun til bruk for journalister. Reisende kan få informasjon ved å ringe passasjerservice på 67 03 00 00.

918 15 614 presse@avinor.no

Bilder

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor Oslo lufthavn er Norges hovedflyplass og ble åpnet 8. oktober 1998. I 2017 hadde Oslo lufthavn 27,2 millioner reisende.

Norges hovedflyplass ligger på Gardermoen, 47 kilometer nord for Oslo. Flyplassen har en sterk miljøprofil og har blant annet stort fokus på kollektivtransport til og fra flyplassen. I 2017 hadde Oslo lufthavn en kollektivandel på 70 %, som er høyest i Europa. (Kilde: Airport Service Quality)

15 000 mennesker jobber på Oslo lufthavn for å holde flyplassen i gang 24 timer i døgnet. Disse 15 000 er fordelt på over 150 selskaper som jobber med alt fra bagasjehåndtering til flynavigasjon.

Nye Oslo lufthavn sto ferdig 27. april 2017.

Følg saker fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom