Smoothiene barna kan spise hver dag

Hjemmelaget smoothie er en smart måte å få barna til å spise mer av de sunne matvarene vi anbefales å spise hver dag. Lager du en smoothie av grønnsaker, frukt, bær og magre meieriprodukter, får barna i seg en rekke viktige næringsstoffer i en og samme drikk.
Bruk grønnsaker og melk som væske
Det er flere ting du kan tilsette i en smoothie for å øke næringsinnholdet. Frukt, bær og grønnsaker inneholder blant annet C-vitaminer og kostfiber. Avokado, spinat, brokkoli og gulrot egner seg godt sammen med søte, modne bananer i tillegg til yoghurt eller melk. Som væske vil melk og magre meieriprodukter gjøre smoothien glatt, og bidra med næringsstoffer som er viktige for barn i vekst, slik som kalsium, fosfor, proteiner, B-vitaminer og jod.
–Bruker du meieriprodukter i smoothien øker næringsinnholdet, og konsistensen blir myk og tykk. For små barn som er vare for ulike konsistenser, kan den kalde, glatte drikken være en genial måte å introdusere nye matvarer på samtidig som barna får i seg noe sunt, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).
Smoothie som sunn hverdags-is
En smoothie egner seg både til frokost, som dessert eller som et friskt mellommåltid. Fyll drikken i en termos, og ta med på tur med barna. Lager du en stor porsjon smoothie, kan du også fryse ned restene i små saftisformer, og la barna få en sunn og hjemmelaget hverdags-is laget på matvarer vi blir anbefalt å spise hver dag.
Grønn smoothie med avokado, kiwi og spinat (melk.no)
Vitaminbombe-smoothie (melk.no)
En sunn bringebærsmoothie (melk.no)
Nøkkelord
Kontakter
Stine WickmannKommunikasjonsrådgiverMelk.no
Tel:48891999stine@melk.noBilder





Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vår oppgave er å øke kunnskapen om disse matvarene basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Riskrem troner som nordmenns juledessertfavoritt22.12.2025 07:05:00 CET | Pressemelding
Over halvparten av oss velger riskrem på julaften. Hele 55 % av de som har en tradisjon har denne klassikeren på dessertbordet, viser en fersk undersøkelse fra Norstat for Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
36 % får dårlig samvittighet for matsvinn i jula18.12.2025 10:22:03 CET | Pressemelding
Nye tall viser at mange nordmenn får en dårlig følelse når mat havner i søpla i jula. Hele 36 prosent oppgir at de får dårlig samvittighet for matsvinn, viser en fersk undersøkelse fra Norstat, gjennomført på vegne av Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).
Smørforbruket øker – smaken av norsk jul står sterkt17.12.2025 07:32:00 CET | Pressemelding
Nye tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) viser at smørforbruket har økt med 4,4 % fra i fjor og hele 6,6 % siden 2021. Fløteforbruket har økt, med 2,1 % fra i fjor.
Nordmenn elsker julegrøt28.11.2025 08:24:03 CET | Pressemelding
Tre av fire nordmenn spiser julegrøt i løpet av desember – og blant dem under 45 år gjelder dette hele åtte av ti. Det viser en fersk Norstat-undersøkelse utført for Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Tallene viser at julegrøt fortsatt er en av de mest populære tradisjonene våre i adventstiden.
Opptur for melk og grove kornprodukter27.11.2025 11:02:55 CET | Pressemelding
Ferske tall fra Helsedirektoratets *Utviklingen i norsk kosthold 2025* viser en positiv utvikling for noen av de viktigste basisvarene i norsk kosthold. Etter flere år med nedgang flater melkeforbruket nå ut, og flere melkeprodukter viser vekst. Samtidig øker sammalt mel (fullkorn) – for første gang siden 2018.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom
