Smoothiene barna kan spise hver dag
Hjemmelaget smoothie er en smart måte å få barna til å spise mer av de sunne matvarene vi anbefales å spise hver dag. Lager du en smoothie av grønnsaker, frukt, bær og magre meieriprodukter, får barna i seg en rekke viktige næringsstoffer i en og samme drikk.
Bruk grønnsaker og melk som væske
Det er flere ting du kan tilsette i en smoothie for å øke næringsinnholdet. Frukt, bær og grønnsaker inneholder blant annet C-vitaminer og kostfiber. Avokado, spinat, brokkoli og gulrot egner seg godt sammen med søte, modne bananer i tillegg til yoghurt eller melk. Som væske vil melk og magre meieriprodukter gjøre smoothien glatt, og bidra med næringsstoffer som er viktige for barn i vekst, slik som kalsium, fosfor, proteiner, B-vitaminer og jod.
–Bruker du meieriprodukter i smoothien øker næringsinnholdet, og konsistensen blir myk og tykk. For små barn som er vare for ulike konsistenser, kan den kalde, glatte drikken være en genial måte å introdusere nye matvarer på samtidig som barna får i seg noe sunt, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no).
Smoothie som sunn hverdags-is
En smoothie egner seg både til frokost, som dessert eller som et friskt mellommåltid. Fyll drikken i en termos, og ta med på tur med barna. Lager du en stor porsjon smoothie, kan du også fryse ned restene i små saftisformer, og la barna få en sunn og hjemmelaget hverdags-is laget på matvarer vi blir anbefalt å spise hver dag.
Grønn smoothie med avokado, kiwi og spinat (melk.no)
Vitaminbombe-smoothie (melk.no)
En sunn bringebærsmoothie (melk.no)
Nøkkelord
Kontakter
Stine WickmannKommunikasjonsrådgiverMelk.no
Tel:48891999stine@melk.noBilder
Om Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. Melk.no besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter
Nyt kakao med god samvittighet i påsken26.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
Den tradisjonelle påskekakaoen byr ikke bare på en smakfull opplevelse – lages den fra bunn med gode råvarer, får man også i seg en rekke næringsstoffer. Slik kan man nyte den søte drikken helt uten dårlig samvittighet i ferien.
Ta med grove vafler i matpakken på mandag22.3.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
På mandag er det vaffeldagen, en god anledning til å unne seg selv eller ungene en ekstra digg lunsj. Grove vafler er et godt alternativ og metter magen tilstrekkelig.
Én av tre har gjort endringer etter omstridt matdebatt18.3.2024 05:00:00 CET | Pressemelding
Hele 32 prosent av nordmenn som har fått med seg debatten rundt ultraprosessert mat, har tatt grep i eget kosthold.
Salget skjøt i været etter TikTok-trend7.3.2024 05:00:00 CET | Pressemelding
Det er ikke lenger bare voksne på diett som strekker seg etter cottage cheese i butikkhyllene. I 4. kvartal av 2023 økte salget med 35 prosent – og det var det særlig én årsak til.
2023 ble et godt år for norsk melk og andre meieriprodukter30.1.2024 18:42:32 CET | Pressemelding
Et meget godt 4. kvartal gjorde at 2023 ble et vellykket år for norske meieriprodukter. Årets siste kvartal endte med økt salgsvolum i alle kategorier, også for melk som har hatt en jevn nedgang over tid. Spesielt bidro økning i salget av helmelk og syrnet melk med smak til suksessen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom