Statskog SF

Smitteverntiltak gir sykkelklassiker

Del

Blandeveisklassikeren Gran Fondo Strade Statskog gjennomføres med ekstra smitteverntiltak, og blir dermed ett av få sykkelritt i år.

Årets utgave blir den fjerde i rekka, og er som vanlig fulltegnet lenge før lederbilen går.

Ekstra smitteverntiltak gjør årets ritt litt tøffere for rytterne. Mat- og drikkestasjonene kuttes nemlig ut i år, og rytterne må selv fylle lommene med det de trenger for å komme gjennom de ti milene mellom byene Steinkjer og Namsos.

Må klare seg selv

- Folk er vant til å klare seg selv når det ikke er ritt, så dette blir bare en ekstra utfordring i årets konkurranse. Vi har som vanlig mye personell i traseen som sørger for god sikkerhet, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

Statskog og NA står bak rittet som går på asfalt, brustein, treverk, nedlagte jernbanespor og Statskogs skogsbilveier mellom byene Steinkjer og Namsos 22. august 2020. Kim Riseth i NA og rittets styringsgruppe har stadig fått spørsmål om årets ritt blir gjennomført.

Ekstra treningsmotivasjon

- Det er veldig gøy å kunne gi lengtende syklister fra hele landet denne beskjeden. Mange har sett ritt etter ritt bli avlyst. Nå har de i hvert fall fått motivasjon til å trene litt ekstra i sommer, sier Riseth.

Arrangørene gjør justeringer på mange forhold for å begrense smitterisikoen. Blant de større endringene er at mat- og drikkestasjoner og felles premieutdeling kuttes ut. Det blir også tatt ekstra hensyn ved transport av deltakere, og informasjonsopplegget forsterkes. Barnerittet, SMN1 Piccolo Fondo, gjennomføres i Namsos sentrum mens hovedrittet pågår. Rittet har egen smittevernansvarlig og utvikler særskilt smittevernplan.

Kontakt:

Kim Riseth, adm. dir. NA, kim.riseth@namdalsavisa.no, tlf 905 48 997

Trond Gunnar Skillingstad, kommunikasjonssjef Statskog, tgs@statskog.no tlf 916 93 826

Nøkkelord

Bilder

Om Statskog SF

Statskog SF
Statskog SF
Søren R Thornæs vei 10
7800 Namsos

74 21 30 00http://www.statskog.no/

Statskog SF skal ivareta og utvikle verdier på fellesskapets grunn og er en garantist for allmennhetens tilgang til jakt, fiske og friluftsopplevelser i norsk natur.

Følg saker fra Statskog SF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Statskog SF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Statskog SF

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom