SMB Norge

SMB Norge: Viktig at endring i dagpengereglene kan bidra til kompetanseløft

Del

Et bredt flertall på Stortinget ble tirsdag enige om den tredje økonomiske krisepakken overfor næringslivet som følge av koronakrisen. Viktige tiltak er endring i dagpengereglene for å gi permitterte kompetanseløft, reduksjon i merverdiavgiften og økte overføringer til kommunene.

Leder for politikk og samfunnskontakt i SMB Norge
Leder for politikk og samfunnskontakt i SMB Norge

 -Vi i SMB Norge er fornøyd med å bli hørt på vårt forslag om behov for at endringer i dagpengeregelverket, slik at det blir adgang for at permitterte i en bedrift kan jobbe med kompetanseheving. Det vil være en styrke for både bedriften og den ansatte, sier Jørund H. Rytman, leder for politikk og samfunnskontakt i SMB Norge.

Rytman mener utviklingsprosjekter i bedrifter også bør inkluderes i dette.

-Da vil vi i beste fall snu dette til noe positivt. Norsk næringsliv kan etter denne krisen få økt sin internasjonale konkurransekraft når det gjelder kompetanse og innovasjon, sier han.

SMB Norges rundt 5000 medlemsbedrifter sysselsetter i overkant av 25.000 arbeidsplasser. Som følge av koronatiltakene er situasjonen for en rekke av medlemsbedrifter kritiske. SMB Norge er derfor tilfreds med at merverdiavgiften for kriserammede bedrifter reduseres til seks prosent frem 31. oktober, men ville aller helst hatt den helt fjernet.

-Jeg frykter forskjellige mva-satser vil skape unødig byråkrati og merarbeid hos bedriften og regnskapsføreren. Dermed økte merkostnader for SMB, sier Rytman.

Den generelle kommunerammen økes med 3,75 milliarder kroner, og bevilgningen til fylkeskommunene økes med én milliard kroner.

-Det er positivt at krisepakken også bidrar til å øke kommunenes kjøpekraft. Det blir en viktig faktor for å holde hjulene i samfunnsøkonomien i gang, sier Rytman.

SMB Norge er fornøyd med at Stortinget ber regjeringen om å komme tilbake med et forslag om en ny modell for opsjonsbeskatning for oppstartselskaper, senest i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett 2020.

-En forbedring av opsjonsordningen er noe SMB Norge har jobbet for lenge. Vi er meget fornøyde med at Stortinget støtter oss i dette, sier Rytman.

Kontakter

Jørund H. Rytman, leder for politikk og samfunnskontakt i SMB Norge, tlf 90933499
Epost: rytman@smbnorge.no

Bilder

Leder for politikk og samfunnskontakt i SMB Norge
Leder for politikk og samfunnskontakt i SMB Norge
Last ned bilde
Last ned bilde

Om SMB Norge

SMB Norge
SMB Norge
Rådhusgata 5B
0151 Oslo

23 35 70 10http://www.dinbedrift.no

SMB Norge har ca. 5 000 medlemmer over hele landet. Våre medlemsbedrifter spenner over de fleste bransjer, hvor bygg/anlegg, varehandel, industri og faglig-teknisk tjenesteyting utgjør de største. Flertallet av medlemsbedriftene er små og mellomstore bedrifter, og ca. halvparten har inntil fem ansatte. Bedriftene sysselsetter i overkant av 25 000 arbeidsplasser. Vi får stadig nye medlemmer og det styrker vår gjennomslagskraft overfor politikerne.

Følg saker fra SMB Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SMB Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SMB Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom