SMB Norge

SMB Norge: Staten bør dekke kompetanseheving for å unngå permitteringer

Del

Tiltakspakken som regjeringen og Stortinget har kommet med vil redde arbeidsplasser og redusere antall konkurser. Den vil imidlertid også føre til mange permitteringer. SMB Norge vil at bedrifter som ønsker det kan få støtte til å beholde sine ansatte og la dem bruke tid på å øke kompetansen.

Leder for politikk og samfunnskontakt i SMB Norge
Leder for politikk og samfunnskontakt i SMB Norge

SMB Norge ber Stortinget om å vurdere et lignende tiltak som det danske myndigheter har lansert som ett av sine virkemidler for hjelpe bedrifter gjennom denne vanskelige situasjonen. Det innebærer at staten dekker 75 prosent av lønnen til ansatte som vil benytte anledningen til å styrke sin kompetanse.

- Dette er en enkel og forutsigbar løsning for både arbeidsgiver og arbeidstaker, og vil bidra til at man kan snu denne situasjonen til noe positivt, konstaterer Jørund Rytman som er leder for politikk og samfunnskontakt i SMB Norge.

- Vi tror at dette vil kunne gi norsk næringsliv et kompetanseløft og kanskje til og med styrke konkurransekraften, legger han til.

Dansk løsning

Det danske kompetansetiltaket gis til bedrifter som opplever lavere ordretilgang og færre kunder som følge av Corona-viruset, og derfor ikke kan gi arbeid til sine ansatte. Bedrifter som benytter seg av tilbudet vil få dekket 75 prosent av de ansattes lønnsutgifter. 

Disse bedriftene forplikter seg samtidig til å ikke gi ansatte sparken av økonomiske årsaker i perioden hvor de mottar støtten.

- Jeg tror at mange bedrifter vil benytte seg av denne muligheten. De aller færreste ønsker å permittere sine ansatte og på denne måten vil alle komme styrket ut av situasjonen når krisen har lagt seg, sier Rytman.

- Vi bør strekke oss langt for å bidra til å holde hjulene i gang og legge til rette for et alternativ for de som nå ikke har noe annet valg enn å permittere sine ansatte, legger han til.

SMB Norge mener at ordningen også bør forsterkes ved å innføre skattefradrag på kostnader som kursavgifter, materiell, innleide foredragsholdere og andre relevante kostnader.

Kontakter

Bilder

Leder for politikk og samfunnskontakt i SMB Norge
Leder for politikk og samfunnskontakt i SMB Norge
Last ned bilde

Om SMB Norge

SMB Norge
SMB Norge
Rådhusgata 5B
0151 Oslo

23 35 70 10http://www.dinbedrift.no

SMB Norge har ca. 5 000 medlemmer over hele landet. Våre medlemsbedrifter spenner over de fleste bransjer, hvor bygg/anlegg, varehandel, industri og faglig-teknisk tjenesteyting utgjør de største. Flertallet av medlemsbedriftene er små og mellomstore bedrifter, og ca. halvparten har inntil fem ansatte. Bedriftene sysselsetter i overkant av 25 000 arbeidsplasser. Vi får stadig nye medlemmer og det styrker vår gjennomslagskraft overfor politikerne.

Følg saker fra SMB Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SMB Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SMB Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom