Fafo

Sluttrapport: Matbransje-avtale ga drahjelp for sunnere ingredienser

Del
I 2016 signerte matbransjen og helsemyndighetene i Norge «Intensjonsavtalen om tilrettelegging for et sunnere kosthold». Avtalen varte fram til desember 2021 og involverte på tampen 97 aktører. Overordnet mål var å redusere inntaket av salt, tilsatt sukker og mettet fett i befolkningen og å øke sunnere ingredienser. Fafos evaluering viser at aktørene har definert befolkningshelse som et strategisk mål i en eller annen form, og at intensjonsavtalen gir drahjelp og retning i dette arbeidet.
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Torsdag 2. februar lanserer Fafo sluttrapporten etter å ha evaluert «Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold». Møt opp i Fafos auditorium eller følg lanseringen via Fafos youtube-kanal fra klokken 08:30.

På seminaret får du høre: 

 • Ole Henrik Krat Bjørkholt, statssekretær (Ap), Helse- og omsorgsdepartementet
 • Fafo-forskerne Anne Hatløy og Svein Erik Stave presenterer den nye rapporten
 • Kommentarer fog panelsamtale med:
  • Petter Haas Brubakk, adm.dir, NHO Mat og Drikke
  • Anne-Cecilie Kaltenborn, adm.dir, NHO Service og Handel
  • Inger Lise Blyverket, forbrukerdirektør, Forbrukerrådet
  • Liv Elin Torheim, nestleder, Nasjonalt råd for ernæring
  • Magnus Birkelund, bransjedirektør servicehandel, Virke

Se hele programmet og meld deg på her. 

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Direktesending fra 08:30 på Fafos youtubekanal, Fafo-tv

Kontakter

Bilder

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Last ned bilde

Lenker

Om Fafo

Fafo
Fafo
PB 2947 Tøyen
0608 Oslo

+47 22088600http://www.fafo.no/

Fafo er en frittstående samfunnsvitenskapelig forskningsstiftelse som utvikler kunnskap om vilkårene for deltakelse i arbeidsliv, organisasjonsliv, samfunn og politikk, om sammenhengene mellom politikk og levekår, og om demokrati, utvikling og verdiskaping.

Følg pressemeldinger fra Fafo

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fafo på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fafo

Rapportlansering: Personvern under press i et digitalisert arbeidsliv13.3.2023 09:59:53 CET | Presseinvitasjon

Norsk arbeidsliv tar i bruk stadig flere digitale løsninger og teknologier. Digitaliseringen har en rekke fordeler både for virksomhetene og de ansatte. Samtidig kan det føre til mer inngripende overvåkning og kontroll. Tirsdag 14. mars kl. 08.30 lanserer Fafo en rapport med nye tall om digitalisering, ansattes personvern og tillitsvalgtes medvirkning når ny digital teknologi innføres.

Evaluerering av kvaliteten på norske asylintervjuer1.3.2023 16:18:52 CET | Presseinvitasjon

Asylintervjuet har avgjørende betydning for asylsøkerens mulighet for beskyttelse. Fafo har på oppdrag fra Utlendingsdirektoratet (UDI), evaluert kvaliteten på asylintervjuene. Forskerne finner stor variasjon i hvordan disse intervjuene gjennomføres. På et seminar torsdag 2. mars presenteres den nye rapporten, og vi inviterer til diskusjon: Hva må gjøres under asylintervjuet for at alle asylsøkere skal ha like muligheter til å få sin sak vurdert?

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom