Slukk lyset og gi én time til jorda

Earth Hour, som arrangeres av WWF, regnes som en av de største grasrotbevegelsene i verden. Årets markering finner sted lørdag 25. mars kl. 20:30 og setter søkelyset på viktigheten av å trappe opp innsatsen for klima og natur.
– De neste syv årene blir kritiske. For å skape en renere, tryggere og mer stabil framtid for både mennesker og natur, må vi sørge for at den globale oppvarmingen holder seg under 1,5 grader. I tillegg må vi stanse og reversere tapet av natur, og sørge for at vi har et mer bærekraftig forbruk, slik at vi holder oss innenfor planetens tålegrenser. For å få til dette må alle bidra, sier Karoline Andaur, generalsekretær i WWF Verdens naturfond.
Hun håper at Earth Hour vil inspirere folk i Norge til å bruke én time på å gjøre noe positivt for kloden.
– Slukk gjerne lyset, men la ikke engasjementet stoppe der. Kan man for eksempel bruke én time på å gjøre sykkelen klar for våren slik at bilen oftere kan stå, så frø av pollinatorvennlige planter, plukke plastsøppel i nærmeste park eller se en naturdokumentar og lære mer om den fantastiske naturen vi er omgitt av? Det er mange muligheter og alle bidrag, uansett størrelse, teller, sier Andaur.
Mer natur i 2030
Historisk har Earth Hour satt søkelyset på klimakrisen, men fremover ønsker WWF å rette oppmerksomheten også mot viktigheten av å ta vare på natur. Klima og natur går nemlig hånd i hånd, og vi er avhengig av naturen for å løse klimakrisen. Det kom tydelig frem på tampen av 2022 da det ble vedtatt en ny historisk naturavtale i Canada. Avtalen, som har som mål å stoppe og reversere tapet av natur innen 2030, markerer et veiskille i global naturpolitikk.
– Naturen forsvinner i et alarmerende tempo verden over, mye på grunn av måten vi overbruker den på. Den gode nyheten er at vi vet hva som må gjøres for å endre kurs, både for å stoppe naturtapet og for å nå klimamålene. Ved å markere Earth Hour gir man et tydelig signal til dem som bestemmer om at vi står sammen og krever at ord gjøres om til konkret handling, sier Andaur, og legger til:
– Earth Hour er en viktig påminnelse om det akutte behovet for å beskytte det ene hjemmet vi alle deler og hvor lite tid vi har til å gjøre det. Vi håper derfor at både enkeltpersoner, bedrifter og offentlige aktører vil bli med på årets markering for å vise sitt engasjement.
Historiske landemerker i svart
Earth Hour startet som en liten markering arrangert i Sydney av WWF-Australia i 2007, og har siden spredd seg til en global bevegelse. I fjor markerte millioner av mennesker i over 190 land Earth Hour. Kjente landemerker som Sydney Opera House, Empire State Building i New York og Colosseum i Roma gikk i svart for saken.
I Norge har WWF arrangert Earth Hour siden 2009. Her hjemme skal flere aktører rundt om i landet markere Earth Hour, blant annet Det kongelige hoff, Grand Hotel Oslo, Rockheim samt Stavanger og Lillehammer kommuner.
For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Årets offisielle Earth Hour-film
Nøkkelord
Kontakter
Elena SolbergPresseansvarlig
Tel:+47 482 04 130esolberg@wwf.noBilder


Lenker
Om WWF Verdens naturfond
WWF er en av verdens største miljøorganisasjoner. Vi jobber for å stanse dagens naturødeleggelser og skape en framtid der mennesker lever i harmoni med naturen. WWF har eksperter som jobber i mer enn hundre land for å beskytte naturen og ressursene som vi alle er så glad i og avhengig av: Skoger, ferskvann, hav, mat og dyr. Vi jobber for å bremse klimaendringene og for å stanse tapet av arter.
Følg pressemeldinger fra WWF Verdens naturfond
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra WWF Verdens naturfond på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra WWF Verdens naturfond
Ny klimarapport: – De neste sju årene blir kritiske20.3.2023 14:04:04 CET | Pressemelding
FNs klimapanel konkluderer med at tiden for å begrense global oppvarming til 1,5 grader er i ferd med å renne ut, og at det haster med tiltak dette tiåret. – Det er ikke rom for flere unnskyldninger eller tid for flere utsettelser. Vi må fase ut fossil energi, kutte utslipp og restaurere natur, og vi må gjøre det nå, sier generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur.
Rekordutbetaling til WWF10.2.2023 11:23:11 CET | Pressemelding
Nordmenns loddkjøp i Postkodelotteriet i andre halvdel av 2022 bidro med nesten 29 millioner kroner til WWFs arbeid for mer natur.
Miljøorganisasjoner ut mot regjeringens mineralforslag: – Strider mot all fornuft27.1.2023 09:37:39 CET | Pressemelding
I en felles høringsuttalelse krever en samlet miljøbevegelse at regjeringen snur om gruvedrift på havbunnen og stanser åpningsprosessen på norsk kontinentalsokkel.
Historisk naturavtale i Montreal19.12.2022 09:36:26 CET | Pressemelding
Etter to uker med intense forhandlinger vedtok verdens land en avtale som skal stoppe og reversere naturtapet innen 2030. – Et signal om håp, sier generalsekretær i WWF Verdens naturfond, Karoline Andaur.
Få fremskritt i Montreal12.12.2022 08:00:00 CET | Pressemelding
Etter én uke med forhandlinger om en ny global naturavtale, har verdens land fortsatt til gode å adressere viktige og vanskelige temaer. Nå haster det med å få fart på arbeidet og sikre ambisiøse naturmål.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom