Byggmax

Slik tømmer du takrenna trygt og effektivt

Del

Denne uken kom høsten for alvor. Noen steder kom til og med vinteren på en snarvisitt. Det er dermed på høy tid å tømme takrennen. Her er tipsene for trygg og effektiv takrennetømming.

-          Løv blokkerer for regnvannet fra taket. Hvis vannet ikke finner veien gjennom takrennen, gjør det skade på huset. Når det blir kaldere ute, vil oppdemmet vann også fryse og isen sprenge. Derfor oppfordrer vi alle til å bruke de siste oktoberdagene på å sjekke takrennene sine, med sikkerhet i førersetet, sier Mikael Bengtsson, Norgessjef i Byggmax.

De fleste ulykker skjer i hjemmet. I følge Folkehelseinstituttet (FHI) må rundt 90 000 nordmenn behandles for skader etter ulykker i hjemmet. De fleste av disse er fallulykker.

-          De fleste vet at flest ulykker skjer i hjemmet, men få har et forhold til hvilken risiko de utsetter seg for. Når mor eller far henger oppunder takskjegget kan det gå riktig ille. Selv fall fra små høyder kan gi store skader. Derfor jobber vi i Byggmax hele tiden for å fremme trygg hjemmefiksing. En jobb haster aldri så mye at man ikke kan gjøre den sikkert, forklarer Mikael Bengtsson.

Byggmax tips for trygg takrennetømming:

  1. SJEKK: Sjekk utstyret. Mangler stigen gummiknotter? Står stigen stabilt? Ofte er det mulig å få ekstra støtte i bredden eller justerbart ekstra bein til høyden. Husk at stige er en farlig arbeidsplattform, og er kun ment for lette arbeidsoppgaver.
  2. TO: Ring en venn! Vær to - en til å holde og en til å klatre.
  3. VINKEL: Pass på at stigen står bratt nok og har godt feste mot bakken. Halvparten av ulykkene med stiger skjer ved at bunnen glir rett ut, vekk fra veggen og raser nedover. Optimal vinkel er 75 grader.
  4. STABIL: Stigen bør sikres mot sidelengs utglidning. Fest den i toppen med stigesikring, i vegg eller vindussprosser. Bruk gjerne jekkestropper. Stigen skal oppstilles på en slik måte at stabiliteten er sikret under bruk.
  5. FLYTT OFTE: Flytt heller stigen enn å lene deg ut. Len deg aldri så langt ut til siden at beltespennen går ut over vangene.
  6. UNDERLAG: Er underlaget ujevnt kan du bruke vangeforlengere tilpasset stigen. Treklosser og liknende øker faren for utglidning.
  7. LØVRIST: Pass på løvristen. Løvristen gjør at løv ikke kommer inn i nedløpsrøret. Hvis nedløpsrøret først tetter seg til må du inn og spyle og stake opp.
  8. UTSTYR: Takrenner er som med all hjemmefiksing. Med riktig utstyr og riktig bruk er halve jobben gjort. En god og bred stigefot gjør jobben tryggere. I tillegg er det en del lange spesialkoster på markedet tiltenkt takrenner. Det er også mulig å være kreativ. En brus- eller juiceflaske med avkuttet bunn er fin å grave ut av takrenner med.

Nøkkelord

Bilder

Lenker

Om Byggmax

Byggmax
Byggmax
Enebakkveien 309
1188 oslo

https://www.byggmax.no/

Om Byggmax Group

Byggmax tilbyr byggematerialer og gjør-det-selv-produkter av høy kvalitet til beste pris, på en enkel og god måte. Uansett budsjett eller tidligere erfaring, gir vi kundene våre kunnskap og selvtillit til å fullføre sine byggedrømmer. Med en velfungerende netthandel og over 160 butikker i Sverige, Norge og Finland er Byggmax en av Nordens ledende detaljhandelskjeder innen bygg- og gjør-det-selv-produkter. Konsernet omsatte for 5,2 milliarder kroner i år 2019 og har vært notert på Nasdaq siden 2010.

Følg pressemeldinger fra Byggmax

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Byggmax på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Byggmax

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom