PSA Norge

Slik testes nye Mokka-e

Del

En ny Opel må testes med tysk grundighet, og den siste tiden har den nye elektriske SUVen, Mokka-e, blitt satt på tøffe prøver. Det har skjedd både på Opels testsenter, Rodgau-Dudenhofen utenfor Frankfurt, og på islagte sjøer og smale veier langt nord i Sverige.

Fra begynnelsen av februar har Opels eksperter på chassis, drivlinjer, elektronikk og lys brukt den mørke vinteren til å teste nye Opel Mokka-e under tøffe forhold. På testsenteret i Tyskland er det akkurat nå fokus på akustikk, kjøreegenskaper i høy fart og sikkerhetssystemer.

- Vi gleder oss til å introdusere andre generasjon Mokka som en helelektrisk SUV. Produksjonen starter på senhøsten og de første kundene får bilene sine i begynnelsen av neste år, sier merkesjef for Opel hos Bertel O. Steen, Reidar Holtedahl.

Nye Opel Mokka er bygget på CMP-plattformen til PSA – noe som gir stor grad av fleksibilitet – både for plass og drivlinjer. Takket være bruk av moderne materialer veier nye Mokka 120 kilo mindre enn forgjengeren, med nesten samme akselavstand og dekkdimensjoner. Takket være at batteriene ligger i gulvet på bilen, har den et lavt tyngdpunkt og svært gode kjøreegenskaper.

Selv om testbilene fortsatt er kamuflert, er det ikke noe tvil om at det fortsatt vil være en Mokka, til tross for at den bygger på ny arkitektur.

Veiene og underlaget på testsenteret i Tyskland, gjenskaper de tøffe veiforhold som nye Opel Mokka-e kan bli utsatt for rundt i Europa. Opel har brukt dette anlegget gjennom mange tiår og skaffet seg stor ekspertise.

De første utgavene av Opel Mokka-e ruller av samlebåndet mot slutten av året – og vil etter planen være på plass hos norske kunder første kvartal neste år.

Bilder

Lenker

Om PSA Norge

PSA Norge
PSA Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

67 92 60 00

PSA Norge er en del av Bertel O. Steen AS og er importør av merkene Peugeot, Citroën, DS og Opel til Norge.

Bertel O. Steen overtok Opel-importen 1. desember 2018.

Opel er en av de største europeiske bilprodusentene og ble startet av Adam Opel i Rüsselsheim, Tyskland i 1862. Selskapet startet bilproduksjon i 1899. Siden august 2017 har Opel vært en del av Groupe PSA.

Sammen med sitt britiske søstermerke Vauxhall, er selskapet representert i mer en 60 land over hele verden, og solgte over en million biler i 2018.

Opel er i implementeringen av sin elektrifiseringsstrategi for å møte kundenes krav til bærekraftig mobilitet. Innen 2024 skal alle Opel-modeller som selges i Europa være tilgjengelig i en elektrifisert variant. Strategien er en del av selskapets PACE!-plan med mål om at Opel skal være bærekraftig, globale og elektriske.

Følg saker fra PSA Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra PSA Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra PSA Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom