Refinansiere.net

Slik kan du bli kvitt dyr gjeld med refinansiering

Del

Hvis du har flere, dyre smålån og gjeld på kredittkort i tillegg, så kan det lønne seg å refinansiere. Her viser vi deg hvordan du kan gå fram for å få oversikt over, og kvitte deg med, gjelden din raskere.

Hvis du har dyr forbruksgjeld kan det lønne seg å refinansiere. Foto: Istockphoto.
Hvis du har dyr forbruksgjeld kan det lønne seg å refinansiere. Foto: Istockphoto.

Ta grep om privatøkonomien

Mange smålån og avbetalingsordninger kan ha høy rente. Da kan det være lett å fortvile dersom man føler at gjelden spiser opp inntekten hver måned.

Likevel er det aldri for sent å begynne å få orden på privatøkonomien. Ved hjelp av noen enkle råd kan du selv ta grep. Et godt sted å starte er refinansiering.

Hvis du setter av litt tid til å komme i gang vil du etter kort tid se at det er motiverende i seg selv å føle at det du gjør faktisk gir resultater.

Det hjelper

Når du har mange ulike lån betaler du sannsynligvis høyere rente til sammen enn det du vil få på et samlet lån. Det er fordi banker som regel tilbyr en høyere rente på smålån enn på litt større lån. Derfor lønner det seg å samle alt i ett lån.

I tillegg betaler du termingebyrer på alle de ulike lånene, noe som du kan spare inn ved å kun ha ett lån.

Så dersom du tar grep, vil du se at det hjelper temmelig raskt.

Tre enkle trinn

Enkelt sagt er det tre trinn du skal følge for å kvitte deg med gjeld raskere:

  • Få oversikt over alle lån og all kredittkortgjeld
  • Søk om refinansieringslån i mange banker
  • Velg så kort nedbetalingstid som mulig

Få oversikt over alle lån og all kredittkortgjeld

Hos Gjeldsregisteret.no kan du innhente informasjon om all gjelden din enkelt og raskt. Da ser du hva du skylder, og dermed hvor stort lån du må søke om for å refinansiere all gjelden. Der kan du logge inn og få innsyn i egen økonomi.

Når du logger på hos Gjeldsregisteret med Bank-ID får du raskt all informasjonen de har om din gjeld. Der er alt med, inkludert møbler og andre varer du har kjøpt på avbetaling, smålån og kreditter og utestående gjeld på kredittkort.

Kanskje du kan betale noe av gjelden nå, eller kanskje du må låne for å dekke alt.

Søk om refinansieringslån i mange banker

Når du vet hva gjelden din er, kan du lete etter det beste lånet til refinansiering. Det kan hende det vil lønne seg for deg å benytte en låneagent til det.

Hvis du går til nettsiden Refinansiere.net/bli-kvitt-gjeld-med-refinansiering kan du finne mer informasjon om refinansiering. Der kan du også finne lenker til banker som tilbyr refinansiering.

Et annet viktig hjelpemiddel der er lånekalkulatorer som viser deg hva et lån vil koste i måneden. Da kan du sette opp et realistisk budsjett, og få kontroll på dine månedlige utgifter.

På nettsiden Refinansiere.net kan du søke om lån hos mange banker og lånemeglere. Det er uforpliktende og gratis å søke. Det er viktig å søke hos mange finansinstitusjoner, slik at du kan være sikker på at du får det beste tilbudet.

Velg så kort nedbetalingstid som mulig

Du kan bruke inntil 15 år på å betale ned et refinansieringslån. Siden du hele tiden betaler renter på gjelden lønner det seg imidlertid å betale det ned så raskt som mulig. Dessuten kan ikke nedbetalingstiden overstige den lengste nedbetalingstiden som gjenstår på den gjelden som skal refinansieres.

Ikke til forbruk

Når du tar opp et lån for å refinansiere er det viktig at det er det du bruker pengene til. Hvis du ønsker å få lavere gjeldskostnader framover må du ikke bruke lånet til forbruk. 

Samle gjelden, og bli kvitt den på en oversiktlig og kontrollert måte.

Bilder

Hvis du har dyr forbruksgjeld kan det lønne seg å refinansiere. Foto: Istockphoto.
Hvis du har dyr forbruksgjeld kan det lønne seg å refinansiere. Foto: Istockphoto.
Last ned bilde

Om Refinansiere.net

Refinansiere.net er en uavhengig aktør for sammenligning og testing av tilbydere av refinansiering. Nettsidens mål er å gjøre det enklere å sammenligne refinansieringsmuligheter og dermed finne det beste tilbudet. Nettsiden har også oppdaterte tips og artikler innen emnet.

Refinansiere.net tar ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det linkes til. Vi tar også forbehold om at nettsiden kan inneholde feil.

Følg pressemeldinger fra Refinansiere.net

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Refinansiere.net på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Refinansiere.net