Slik imponerer du med grillingen
Gode råvarer er trendy og samtidig gir de et grønt løft til måltidet. Grillsesongen blir bedre med farger og smaker fra sesongens knasende sprø grønnsaker.
Imponer med mer grønt på grillen
Undersøkelsen fra Norstat (05/22), på oppdrag av OFG, viser at det grilles mest løk og paprika. Ungdom og unge voksne griller gjerne squash eller asparges. Det er som oftest husstandene med høy inntekt som velger grønnsaker på grillen.
- Flere kan med fordel grille mer av det grønne. Kinakål, nykål og småtomater er blant mine favoritter nå på sommeren, sier Gulbrandsen og oppfordrer de fleste til å la grønnsakene få mer plass.
- Balanser sommermåltidet med grillede fargerike grønnsaker. Frukt og grønnsaker smaker ekstra godt når de grilles, sier Gulbrandsen.
Grønnsaker + grill = Sant
Det er ikke bare kjøtt, fisk eller kylling som er godt å legge på grillen. Grønnsakssmaken og -fargen blir ekstra saftig og god ved grilling. Enklere blir det ikke å lage et godt grillmåltid i sommervarmen.
- Grillede grønnsaker kan like gjerne være hovedrett som tilbehør til sommermaten, sier Gulbrandsen og legger til at det kun er din egen fantasi som legger grenser for hvilke grønnsaker du kan grille.
- Vær raus med grønnsaksbitene, det ser lekkert ut og gir god smak. Velger du å lage grønnsaksspyd så må du få med disse grønnsakene; Squash, aubergine, løk, mais, paprika, små nypoteter og sjampinjong er et «must» på grillspydet.
Kokkens tips til et spennende grilleventyr i sommer:
Nykål på grillen smaker av sommer og dekker halvparten av 5 om dagen behovet.
Grillspyd med cherrytomater er både enkelt og smaksrikt. Sett farge på grillmaten med småtomater i forskjellige farger. Du kan også legge tomatene i en ildfast form eller pakke dem inn i aluminiumsfolie sammen med olje og urter.
Grillet hjertesalat med ristede kapers er noe du må forsøke i sommer. Med litt revet ost på toppen blir dette en pikant liten rett alene eller som supplement.
Grillet kinakål med pesto. Det smaker godt sammen og er et perfekt lite måltid eller som tilbehør til grillmaten.
Nøkkelord
Kontakter
Silje Thoresen TandbergLeder merkevarebygging
Tel:901 75 311silje.thoresen.tandberg@frukt.noBilder
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Gulrotens dag3.4.2024 11:23:29 CEST | Pressemelding
4. april er den internasjonale gulrotdagen. Gulrot er den grønnsaken vi både produserer mest av i Norge og spiser mest av, den trives godt i det norske klimaet og kan produseres over store deler av landet. Det er tid for å hedre en av våre mest allsidige grønnsaker.
Gode grunner til å spise appelsiner i påsken23.3.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
I Norge importerer vi appelsiner hele året, og ifølge OFGs Frukt- og grøntstatistikk 2023 importerte vi hele 32 382 tonn appelsiner. Per nordmann blir dette i gjennomsnitt rundt 30 appelsiner - drøyt seks kilo i året (1). Mange av disse spises i påsken, men hvorfor akkurat da?
Kritisk til priskrig på påskesnop21.3.2024 10:28:53 CET | Pressemelding
Påsken er for mange en tid for å kose seg litt ekstra. Det er priskrig i butikken på påskegodt, og barnas påskeegg skal fylles. Samtidig kan det være greit å være bevisst på hvor mye usunt man skal tillate seg. Holder du igjen en stund til eller er det fulle påskeegg til hele familien allerede nå?
Frukt- og grøntvolumet går ned, men omsetningen i dagligvarebransjen er rekordhøy14.3.2024 10:52:25 CET | Pressemelding
I dag presenterte Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) ferske tall fra rapporten Frukt- og grøntstatistikk 2023. Rapporten viser volumnedgang for frukt og grønt, samtidig som omsetningen i dagligvarebransjen var rekordhøy i 2023. Dyrtid har stor innvirkning og dette er dårlig nytt for folkehelsen.
Nordmenn dropper dietter12.2.2024 08:52:28 CET | Pressemelding
En ny undersøkelse viser at de aller fleste nordmenn dropper dietter til fordel for mer langsiktige endringer i kostholdet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom