TV 2

Slik følger du USA-valget på TV 2

Del

Trump mot Biden - det er duket for tidenes presidentvalg i USA! TV 2 gir deg siste nytt, oppdaterte prognoser, uventede skråblikk og de viktige analysene du trenger for å forstå hva som skjer før, under og etter det som er blitt kalt det viktigste amerikanske valget noensinne.​ Og allerede i natt er det klart for debatt mellom presidentkandidatene på TV 2 Nyhetskanalen!

Mye står på spill i USA i høst. Får Donald Trump fire nye år som president, eller tar demokratenes kandidat, Joe Biden, over Det hvite hus? Med koronapandemien som dramatisk bakteppe vil valgresultatet 3. november skape ringvirkninger langt utenfor USAs grenser. Dramaet følges av en hel verden, og TV 2 sørger for å holde deg oppdatert på alt som skjer i forbindelse med valget.

- I våre mange daglige nyhetsoppdateringer vil USA-valget ha sin naturlige plass. På TV 2 Nyhetskanalen følger du «Trumps verden», og valgnatta holder vi deg selvfølgelig løpende oppdatert med nyheter og prognoser fra TV 2s tallknusere, som ved forrige valg var først i verden med å slå fast at Donald Trump hadde vunnet valget. Og de tre siste søndagene før valget tar Anne-Kat. Hærland og Pål T. Jørgensen et dypdykk i Trumps Norge – slik at vi bedre kan forstå hans USA, sier TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække.

Med andre ord: Alt du trenger å vite om høstens viktigste valg, får du på TV 2.​ TV 2 Nyhetskanalen sender alle de tre presidentdebattene og den ene visepresidentdebatten direkte. Selv om debattene går midt på natten norsk tid, vil TV 2 Nyhetskanalen ha direktesending i etterkant av hver debatt med reaksjoner, gjester og oppsummering. TV 2 Nyhetskanalen kommer også til å sende et lengre, norsktekstet utdrag av debattene på kveldstid.

Debattene går følgende datoer i USA:
29. september
7. oktober (visepresidentdebatten)
15. oktober
22. oktober

Den løpende nyhetsdekningen av valget får sterkere tilstedeværelse jo nærmere selve valgdatoen 3. november man kommer. TV 2 Nyhetskanalen vil de to siste ukene oppsummere nyhetsbildet i USA i morgensendingen kl. 08.00 - det samme kl. 09.00 i helgene.

- TV 2 Nyhetene kommer til å ha en sterk tilstedeværelse i USA gjennom hele valgkampperioden med flere reportasjeteam i de viktigste vippestatene. I spissen står TV 2s USA-korrespondent Fredrik Græsvik, som har reist på kryss på tvers over hele kontinentet for å lage reportasjer om Trumps Amerika. På selve valgnatten vil Græsvik oppholde seg i Washington D.C. og rapportere derfra, forteller nyhetsredaktør Karianne Solbrække.

Her er noen av høydepunktene i TV 2s dekning av presidentvalget:

Hekta på Trump


Anne-Kat. Hærland er hekta på president Donald Trump. Med Pål T. Jørgensen i rollen som sjåfør, mentor og journalist legger de ut på en reise i Trumps Norge. Programmet går på TV 2 hver søndag siste tre ukene før valget.

Lahlums USA-quiz


Ingen kan mer om USA og amerikanske presidenter enn Hans Olav Lahlum. Alt fra historiske fakta til trivia. Hva er vel mer naturlig enn å la Lahlum få rollen som TV 2 Nyhetenes quizmaster gjennom den amerikanske valgkampen. Quizene blir lagt ut fortløpende på TV2.no til glede for alle, også med noen varianter for de som mener de har virkelig peiling. Og se ikke bort fra at Hans Olav også dukker opp på tv-skjermen med noen aktuelle spørsmål som vi skal prøve å gi gode svar på.

USA valget 2020
Siste uka før selve valget får seerne en daglig oppdatering på TV 2 like etter 21-nyhetene med siste nytt og de ferskeste meningsmålingene. Programmet er ledet av Morten Sandøy. Programmet fortsetter direkte over til TV 2 Nyhetskanalen med et valgkampmagasin med aktualitet, spennende gjester og analyser.

Trumps verden


TV 2 begynte nedtellingen til det amerikanske valget allerede for ett år siden da vi etablerte det ukentlige programmet «Trumps verden». Programmet går i dybden på aktuelle temaer i amerikansk samfunnsliv - og har ikke minst fokus på den sittende presidentens til enhver tid gjøren og laden. En fast post i programmet er en gjennomgang av ukas mest heftige meldinger på Twitter fra presidenten selv. Programledere er Elin Ludvigsen, Morten Sandøy og Eirik Bergesen, mens TV 2s USA-korrespondent Fredrik Græsvik er fast gjest i hvert program. De tre siste ukene før valget lages det to programmer i uka, tirsdager og torsdager.

VALGNATTEN
Oppkjøringen til valgnatt-sendingen starter allerede kvelden før med en times direktesending på TV 2 kl. 22.45. Selve valgnattsendinga går på lufta 3. november kl. 22.45 og går gjennom hele natta. Kvelden etter er valgnatt-teamet på plass med oppsummeringssendinger kl. 18.55 og 23.20. På TV 2 Nyhetskanalen og TV2.no går dekningen mer eller mindre i ett i disse tre døgnene, så for dem som virkelig vil følge med er dette stedet å hente informasjon. Valgnatt-sendingen blir ledet av Morten Sandøy, Elin Ludvigsen og Kjetil H. Dale. Sistnevnte har sammen med tallknuser Terje Sørensen ansvar for presentasjon av resultater, prognoser og grafikk. Sørensen har ved flere valg vært først med å erklære vinneren og har en unik kompetanse på sitt felt.

Både korona-pandemien og de forventede store mengdene poststemmer ved dette valget kommer til å føre til et enormt fokus på opptelling av stemmer, spesielt i vippestater. Man må også være forberedt på at det kanskje ikke blir kåret en vinner av presidentvalget på selve valgnatten, men at det vil bli endelig klart på et senere tidspunkt. TV 2 Nyhetene vil følge situasjonen tett både i dagene og ukene som kommer etterpå.

Trump: The White House Years
TV 2 har sikret seg rettighetene til BBC-dokumentaren «Trump: The White House Years». Slik beskriver BBC selv dokumentaren: Donald Trump is the most famous person on the planet. He has turned American politics into a reality TV show. How did we get here? Dokumentaren sendes på TV 2 og på TV 2 Sumo.

Kontakter

Bilder

Om TV 2

TV 2
TV 2
Lars Hilles gate 30
5020 Bergen

02255http://www.tv2.no

Dette er TV 2

TV 2 er et av Norges største kommersielle mediehus. Vi formidler, skaper og forteller historier som gjør nyheter, aktualiteter, sport og underholdning tilgjengelig for folk uansett når, hvor og hvordan de måtte ønske. Gjennom en rekke ulike kommersielle TV-kanaler, digitale plattformer og tjenester tilbyr vi et bredt spekter av innhold som spenner fra lett underholdning til tung journalistikk.

TV 2 er en del av Egmont, som er et av Nordens største mediekonsern med 6600 ansatte og aktivitet i 30 land. TV 2s eier Egmont er en stiftelse, som årlig deler ut over 100 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg saker fra TV 2

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra TV 2 på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra TV 2

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom