Ticket Feriereiser

Slik finaniserer vi utenlandsferien

Del

Mange prioriterer reiser når de har penger til overs. Fire av ti bruker oppsparte midler for å finansiere utenlandsreisen, mens hver tiende legger unna et gitt beløp hver måned til bruk på reiser. Dette viser Ticket siste Kantar Sifo undersøkelse.

- Det er ikke spesielt overraskende at mange velger å spare penger, bruke feriepengene sine eller eventuell tilbakebetaling på skatten for å reise. Saker og ting går det virkelig an å ha for mye av, mens de livslange minnene som reiser gir er uvurderlige, sier Ellen Wolff Andresen, Markeds- og administrasjonssjef i Ticket Feriereiser.

Den mest vanlige måten å finansiere utenlandsreisen sin på er gjennom å bruke eksisterende sparepenger, det oppgir 37 prosent. 21 prosent sier at lønnen deres som regel dekker kostnaden til reisen, og her er det aldergruppen 51-65 år (27 prosent) og menn (26 prosent) som oppgir dette i større grad enn kvinner og øvrige aldersgrupper. For aldersgruppen 18 – 31 år er det selvfølgelig vanligere at det er foreldrene som finansierer reisen (7 prosent).

Å låne penger til reisen – enten det handler om lån av venner/familie eller på avbetaling – er det i prinsipp ingen som oppgir at de gjør.

Hvordan finansierer du vanligvis utenlandsreisen din?

 1. Jeg bruker eksistrende sparepenger, 37 prosent
 2. Lønnen min dekker som regel kostnaden, 21 prosent
 3. Jeg bruker feriepengene mine, 14 prosent
 4. Jeg legger unna et gitt beløp hver måned som jeg senere bruker på reiser, 10 prosent
 5. Jeg begynner å spare noen måneder før jeg bestiller, 6 prosent
 6. Jeg kjøper reisen med kredittkort, 5 prosent
 7. Mine foreldre betaler, 2 prosent
 8. Min partner betaler, 1 prosent
 9. Jeg bruker penger som jeg fikk tilbake på skatten, 1 prosent
 10. Jeg låner penger av venner/familie, 0 prosent
 11. Jeg velger å betale på avbetaling, 0 prosent
 12. Annet, 1 prosent
 13. Jeg reiser ikke utenlands, 1 prosent
 14. Usikker, vet ikke, 1 prosent

Kilde: Tickets Kantar Sifo undersøkelse, riksrepresentativt utvalg

Kontakter

Bilder

Om Ticket Feriereiser

Ticket Feriereiser
Ticket Feriereiser
Ensjøveien 23 B
0661 Oslo

22 05 15 00http://www.ticket.no

Om Ticket: Ticket er Nordens største feriereisebyråkjede med salg via butikk, på telefon og online. Ticket selger reiser fra samtlige ledende charterselskap, reisearrangører, cruiserederier, flyselskap, hotell og leiebilselskap. Ticket har 70 butikker i Norge og Sverige og online salg i 10 land under varemerkene Ticket, AirnGo og Charter. Ticket Feriereiser eies av investeringsselskapet Braganza.

Følg saker fra Ticket Feriereiser

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ticket Feriereiser på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ticket Feriereiser

Stor økning i weekendreiser i høst – klassikerne er mest populære12.9.2019 08:35:00 CESTPressemelding

Høsten er en attraktiv periode for weekendreiser. Mange vil gjerne ha noen dagers ferie utenlands, og bestillinger av weekendreiser øker med 25 prosent. Sol og bad frister ikke like mye nå som om sommeren – isteden er det energigivende storbyer som vi helst besøker. De mest populære reisemålene er klassikerne Amsterdam og Paris, mens Manchester øker mest, det viser ferske tall fra Ticket.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom