Risør kammermusikkfest

Slik blir Risør kammermusikkfest 2023

Del
27. juni går startskuddet for årets utgave av Risør kammermusikkfest. Med den nye kunstneriske lederen Tine Thing Helseth i spissen, byr årets festival på alt fra klassiske slagere til tango – og feiring av den 300 år gamle byen Risør.
Tine Thing Helseth. Foto: Anna-Julia Granberg / BLUNDERBUSS
Tine Thing Helseth. Foto: Anna-Julia Granberg / BLUNDERBUSS

– Hvis jeg selv erindrer tilbake til 2009 og til min første festival i Risør, så har jeg et klart bilde av at jeg skulle til den kuleste festivalen som fantes. Jeg kan ikke få sagt hvor utrolig stas jeg synes det er å være ny kunstnerisk leder for festivalen, sier Tine Thing Helseth.

Hvert år fremover skal trompetisten ha med seg en gjesteleder og sparringspartner som hun kan spille ball med, drodle ideer med, og som skal ha ansvar for noen av konsertene på festivalen. 

I år er det pianisten Alice Sara Ott som har fått oppdraget. Hun blir regnet for å være en av vår tids fremste pianister, og rett før festivalen har hun fått det ærefulle oppdraget å framføre Griegs a-mollkonsert under Festspillene i Bergen. 

– Tine Thing Helseth og Alice Sara Ott har satt sammen et spennende program som publikum kommer til å elske. Vi er glade over at store internasjonale solister velger å komme til Risør, og jeg gleder meg spesielt til å høre fiolinisten Karen Gomyo og barytonen Benjamin Appl, sier festivalsjef Eirik Raude. 

Tema for årets festival er Erindringsbilder. Det blir konserter i Risør kirke, i Hollenderhagen, i Risørhuset, på Torvet, hjemme-hos konserter og ikke minst en stor jubileumskonsert på Stangholmen. Det blir også nattkonsert, festivalpub og barnekonserter. Det hele avsluttes med Beethovens tredje klaverkonsert med Alice Sara Ott og Risør Festival Strings. 

Blant musikerne som kommer til Risør er, foruten pianisten Alice Sara Ott, fiolinisten Karen Gomyo, sopranen Mari Eriksmoen, pianisten Isata Kanneh-Mason, cellisten Julia Hagen, pianisten Enrico Pace og barytonen Benjamin Appl. Det blir ekte tango med Cuarteto SolTango og unike opplevelser med Marit Larsen og Ingrid Bjørnov

Risør kammermusikk arrangeres i perioden 27. juni–2. juli, og billettene er i salg fra 6. mars. 

For intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt:

Eirik Raude
Tlf: +47 92 29 62 63
E-post: eirik@kammermusikkfest.no

Kontakter

Bilder

Tine Thing Helseth. Foto: Anna-Julia Granberg / BLUNDERBUSS
Tine Thing Helseth. Foto: Anna-Julia Granberg / BLUNDERBUSS
Last ned bilde
Festivalsjef Eirik Raude. Foto: Liv Øvland
Festivalsjef Eirik Raude. Foto: Liv Øvland
Last ned bilde

Om Risør kammermusikkfest

Risør kammermusikkfest
Risør kammermusikkfest
Postboks 183 Sentrum
0102 Oslo

92 29 62 63https://kammermusikkfest.no

Kontaktperson: adm@kammermusikkfest.no

Følg pressemeldinger fra Risør kammermusikkfest

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Risør kammermusikkfest på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Risør kammermusikkfest

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom