MatPrat

Skummelt mye matsvinn av gresskar

Del
Oktober er høysesong for gresskar og mange kjøper det i forbindelse med feiringen av Halloween. Det er uhyggelig hvor mange gresskar som havner i søpla fordi mange glemmer at gresskar er mat!
Utskjært gresskar
Utskjært gresskar

Skummelt mye kastes

En undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) i 2021 viser at 6 av 10 ikke bruker maten i gresskaret etter å ha laget Halloweenpynt. Både kjernen og kjøttet kan brukes i ulike retter. Innmaten kan for eksempel bli til gnocchi, doughnuts og pannekaker. Kjernene kan du lage snacks av!

-Har du ikke tid til å lage noe av gresskar med en gang, kan du lage puré som du fryser ned og tar opp når du trenger det. Du kan også hermetisere gresskar på glass, sier Anette Fjelleng Hansen, kokk i MatPrat.

Gresskarpuré i bakst er utrolig godt, for det gjør deigen så saftig!

I tillegg til at du reduserer matsvinnet ved å bruke hele gresskaret, er det flere gode grunner til å spise gresskar. Gresskar inneholder betakaroten, som omdannes til vitamin A i kroppen, i tillegg til fiber som er godt for fordøyelsen. Altså ingen grunn til å bli hjemsøkt av treg mage denne høsten!

Sett bort fra spøkelser, her er våre favoritter som «går igjen».

Doughnuts med gresskar

Gresskar Gnocchi

Pannekaker med gresskar

Ristede gresskarkjerner

Gresskarboller

Trenger du flere tips? Ikke vær redd for å klikke her! 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Utskjært gresskar
Utskjært gresskar
Last ned bilde
Doughnuts med gresskar
Doughnuts med gresskar
Last ned bilde
Gresskar Gnocchi
Gresskar Gnocchi
Last ned bilde
Ristede gresskarkjerner
Ristede gresskarkjerner
Last ned bilde
Gresskarboller
Gresskarboller
Last ned bilde
Pannekaker med gresskar
Pannekaker med gresskar
Last ned bilde

Om MatPrat

MatPrat
MatPrat
Lørenveien 40
0585 Oslo

MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.

Følg pressemeldinger fra MatPrat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MatPrat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye