Norges Skøyteforbund

Skøyteforbundet ønsker å utestenge russiske og hviterussike utøvere

Del

NSFs mener at russiske og hviterussiske utøvere ikke skal delta i internasjonale idrettsarrangementer utenfor Russland og Hviterussland

Styret i Norges Skøyteforbund har i dag gjennomført et ekstraordinært styremøte for å drøfte situasjonen knyttet til Russlands invasjon av Ukraina, og hvordan dette påvirker verdensmesterskapet på skøyter i Norge, 3.-6. mars.

Russlands brudd på folkeretten og angrep på det ukrainske folk krever internasjonal fordømmelse og sanksjoner. Idretten er ikke løsrevet fra det og kan ikke forholde seg passive til det som skjer nå.

Det er derfor NSFs klare mening at russiske og hviterussiske utøvere ikke skal delta i internasjonale idrettsarrangementer utenfor Russland og Hviterussland, samt at russiske og hviterussiske idrettsledere suspenderes fra sine internasjonale posisjoner.

Dette vil Norges Skøyteforbund følge opp ovenfor Det internasjonale skøyteforbundet (ISU). 

Norges Skøyteforbund fordømmer på det sterkeste Russlands brudd på folkeretten gjennom sitt angrep på Ukraina og det ukrainske folk.

Det russiske skøyteforbundet har informert NSF i dag at de ikke deltar på Skøyte-VM 3.-6. mars.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Norges Skøyteforbund

Norges Skøyteforbund
Norges Skøyteforbund
Postboks 5000
0840 Oslo

https://www.skoyteforbundet.no/

Følg pressemeldinger fra Norges Skøyteforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Skøyteforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Skøyteforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom