ŠKODA

ŠKODA presenterer seg som elektrisk, smart, innovativ på bilutstillingen i Genève

Del
ŠKODA VISION iV
ŠKODA VISION iV
  • ŠKODA VISION iV gir et konkret blikk mot merkets helelektriske framtid, og produsentens neste trinn mot eMobility.
  • ŠKODA KAMIQ: Ny urban SUV for det europeiske markedet.
  • ŠKODA SCALA: et friskt tilskudd kompaktbilklassen fra ŠKODA AUTO.
  • ŠKODA FABIA R5: Neste utviklingstrinn for den mest suksessfulle rallybilen i WRC 2.
  • Pressekonferanse på ŠKODA’s utstillingsstand den 5. mars kl. 09.40.

ŠKODA vil presentere sin fulle bredde av mobilitetstjenester på bilutstillingen i Genève 5. – 17.mars. Konseptbilen Vision iV gir et konkret blikk mot den første helelektriske ŠKODA basert på den modulære elektriske plattformen (MEB). Med nye KAMIQ utvider den tsjekkiske produsenten sin suksessfulle SUV-familie inn i det voksende segmentet for urbane SUV-er, og SCALA blir et friskt i tilskudd i kompaktbilklassen for ŠKODA.

På årets bilutstilling i Genève vil ŠKODA presentere seg som et «Simply Clever»-selskap for innovative mobilitetstjenester. Med VISION iV viser ŠKODA spennende smakebiter av en elektrisk framtid. I tillegg til den nye, urbane SUV-en KAMIQ og den nye SCALA i kompaktklassebilen, vil bilprodusenten også presentere en oversikt over det aktuelle modellutvalget. Pressekonferansen starter 5. mars kl.09:40 på ŠKODA’s stand i paviljong 2.

2019 markerer en helt spesiell begivenhet i merkets 124-årige historie: ŠKODA entrer eMobility-æraen. I løpet av de neste fire årene vil selskapet investere rundt to milliarder Euro i alternative drivlinjer og mobilitetstjenester. ŠKODA vil ha lansert ti elektriske modeller innen utgangen av 2022.

I tillegg utvider produsenten målbevisst tilbudet av mobilitetstjenester. Eksempler er
bildelingsplattformen «Happy Go» og mobilitets- og sosialtjenesteplattformen «CareDriver». Den høye graden av informasjonsutveksling mellom kjøretøy, fører og omgivelsene gjør det mulig å integrere ŠKODA’s biler i smarthusnettverk, og å kontrollere «ŠKODA Connect»-appen via Amazons stemmestyrte assist Alexa.

På standen i Genève vil multimediastøtte hjelpe besøkende å finne ut mer om ŠKODA’s
mobilitetstjenester, og de vil kunne opprette sin egen avatar for dette ved «User Experience Table».

ŠKODA VISION iV: Konkret blikk på ŠKODAs elektriske satsning

VISION iV gir viser tydelig retning for en fremtidig ŠKODA-familie av helelektriske kjøretøy. Konseptbilen er bygget på Volkswagengruppens modulære elektriske plattform (MEB), med et slående atletisk og aerodynamisk karosseri, som tilbyr rikelig med innvendig plass – typisk for ŠKODA.

22-tommers hjul gir et visuelt høydepunkt, og understreker kjøretøyets markante fremtoning. Illuminerte glasselementer i de vertikale feltene i ŠKODA-grillen er eksempel på iøynefallende detaljer, og kamera istedenfor tradisjonelle sidespeil kan gi assosiasjoner til haifinner.

To elektriske motorer – en foran og en bak – gir VISION iV firehjulsdrift. Det flate litiumbatteriet under gulvet i kjøretøyet sparer plass, og gir opptil 500 km rekkevidde etter WLTP-standarden.

Innovative teknologier gir mer sikkerhet og komfort, og viser vei inn i en tid der infotainment og digitalisering står sentralt. Smarttelefoner kan integreres direkte med kjøretøyets infotainmentssystem, og bli brukt som digital nøkkel for å åpne bilen.

Nye ŠKODA KAMIQ – merkets første urbane SUV

ŠKODA fortsetter sin suksessfulle SUV-offensiv, og presenterer med nye KAMIQ sin første urbane SUV. Etter KODIAQ og KAROQ, vil KAMIQ avrunde det europeiske SUV-utvalget. Navnet KAMIQ understreker familietilhørigheten, siden alle SUV-navnene starter på K og slutter på Q.

Navnet KAMIQ kommer fra språket til inuittfolket, som lever i Nord-Canada og på Grønland. Det betyr noe med en egen karakter som passer perfekt til enhver anledning. KAMIQ kombinerer fordelene til en SUV, for eksempel høyere bakkeklaring og sitteposisjon, med en trendy off-road fremtoning og håndterbarheten til en bil i kompaktklassen.

Med sitt emosjonelle design, state-of-the-art førerassistent- og infotainmentsystem, generøse interiør og tallrike «Simply Clever»-finesser, møter KAMIQ kravene til både familier og livsstilsorienterte kunder.

ŠKODA SCALA tar design et steg videre i komptaktbilsegmentet

SCALA blir et friskt tilskudd i kompaktklassesegmentet for ŠKODA, med høy funksjonalitet, state-of-the-art Connectivity, og emosjonelt design. SCALA er latin, og betyr trapp eller stige. Det understreker at ŠKODA tar ett steg oppover med denne modellen. Bilen harmonerer også med den nye designsråket som ŠKODA presenterte første gang med VISION RS i Paris.

I tillegg vil SCALA tilby et høyt nivå av passiv og aktiv sikkerhet, full-LED frontlys og baklys, rikelig plass for passasjerer og bagasje, så vel som tallrike «Simply Clever»-finesser. Bilen vil lanseres i begynnelsen av andre kvartal 2019. Tilgjengelige motoriseringer i Norge kommer til å bli 95 hk TSI, 115 hk TSI og 150 hk TSI.

Oppdatering og nytt uteseende for rallyverdensmesteren ŠKODA FABIS R5

Den tsjekkiske produsenten har et helt spesielt høydepunkt for motorsportfans i Genève: På ŠKODA-standen kan de i to simulatorer oppleve spenningen av en spesialetappe i rally, og også dykke dypt inn i merkets motorsporthistorie: ŠKODA vil ta med alle World Cup-trofeene fra WRC2 mellom 2016 og 2018 til Sveits, i forbindelse med at ŠKODA Motorsport presenterer det nye utviklingstrinnet av ŠKODA FABIA R5 å bilutstillingen. Den mest suksessfulle rallybilen i merkets historie er oppgradert.

Den har designelementer fra 2019-modellen av ŠKODA FABIA, og er teknologisk optimalisert. Etter typegodkjenning, vil den oppdaterte FABIA R5 trolig bli brukt av ŠKODA’s fabrikkteam fra midten av 2019, og den vil også bli tilgjengelige for privatteam.

Følg med live

ŠKODA vil strømme pressekonferansen live, med start kl. 09.40 den 5. mars. (Varighet: ca.15 minutter). Du kan se det live på skoda.no eller via de internasjonale kanalene «ŠKODA Storyboard» og Twitter – ŠKODA AUTO NEWS. Mediekanaler kan også implementere strømmingen på egne flater med en embedded-kode.

Kontakter

Bilder

ŠKODA VISION iV
ŠKODA VISION iV
Last ned bilde
ŠKODA VISION iV
ŠKODA VISION iV
Last ned bilde
ŠKODA VISION iV
ŠKODA VISION iV
Last ned bilde

Om ŠKODA

ŠKODA
ŠKODA
Frysjaveien 31b
0609 Oslo

240 33 300http://www.skoda-auto.no

ŠKODA - Smarte løsninger hele veien

Følg saker fra ŠKODA

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra ŠKODA på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra ŠKODA

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom