Avinor

Skjerper grensekontrollen på Avinor Oslo lufthavn

Del

Fra klokken 08.00 i dag skjerpet Øst politidistrikt grensekontrollen på Oslo lufthavn. Heimevernet bistår politiet med ledsagelse og vakthold. Heimevernet har i den forbindelse fått begrenset politimyndighet.

Skjerper grensekontrollen på Avinor Oslo lufthavn (Foto: Avinor)
Skjerper grensekontrollen på Avinor Oslo lufthavn (Foto: Avinor)

- Reisende må forholde seg til de enhver tid gjeldende reiserestriksjoner fra den norske regjeringen. Det er Politiet som er øverste myndighet ved grensen. Nå løser vi oppdraget som er gitt av Regjeringen, sier lufthavndirektør Stine Ramstad Westby.

Heimevernet har vært på Oslo lufthavn siden lørdag morgen for å bistå Ullensaker kommune.  

- Det er veldig bra at det har kommet en skjerpet grensekontroll og jeg ønsker å rette en takk til Justisdepartementet, Politiet og Heimevernet for måten de har bidratt til å løse dette på. I Avinor er vi svært opptatt av å sørge for at vi har sikker og stabil drift av landets hovedflyplass. Derfor mener vi det var viktig å få dette på plass, sier hun.

Regjeringen har stengt grensen for utlendinger uten oppholdstillatelse i Norge. De vil bli bortvist etter utlendingsloven fra grensen med hjemmel i smittevernloven. Dette gjelder utlendinger uten oppholdstillatelse i Norge.

Innenriksflyvninger går som normalt.

Reisende som har sykdomssymptomer får fortsatt hjelp i terminalen av Ullensaker kommunes helseteam.

De til enhver tid gjeldende reiserestriksjonene kan leses på regjeringens nettside. 

Karantebestemmelsene fra Regjeringen ligger her


Relevant kontaktinformasjon:

Politistrikt Øst:

Pressetelefonen
Telefon: 488 66 885

Ullensaker kommune:

Kommunikasjonssjef Siri Wolland
Telefon: 917 62 087
E-post: Siri.Wolland@ullensaker.kommune.no

I forbindelse med tiltakene som er iverksatt ved våre lufthavner, er vår organisasjon svært presset på tid. Presseteamet vårt jobber på alle flater med informasjon for hele konsernet, både interninfo, publikumsinfo og svar til media. Enkelte av våre medarbeidere er dessuten i karantene. På bakgrunn av dette vil vi kun unntaksvis gi intervjuer på flyplassene, og vi må også begrense antall telefonintervjuer. Vi ønsker å svare alle, derfor er epost det mest effektive.

Les mer her

Kontakter

PressetelefonKun til bruk for journalister.

Vi svarer ikke på mediehenvendelser mellom 2100 - 0630 med mindre det inntreffer større hendelser. For informasjon om flytrafikken ved våre lufthavner, se www.avinor.no, og velg flyplass.

+47 918 15 614presse@avinor.no

Bilder

Skjerper grensekontrollen på Avinor Oslo lufthavn (Foto: Avinor)
Skjerper grensekontrollen på Avinor Oslo lufthavn (Foto: Avinor)
Last ned bilde

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av elfly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

Følg saker fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom