Norges idrettsforbund

Skien arrangerer NM-veka i 2022

Del

Norges idrettsforbund og NRK har tildelt Skien NM-veka sommer i 2022.

Sommerversjonen av NM-veka 2022 skal arrangeres i Skien. Her fra NM-veka i 2018. Foto: Dag Oliver
Sommerversjonen av NM-veka 2022 skal arrangeres i Skien. Her fra NM-veka i 2018. Foto: Dag Oliver

NM-veka blir arrangert i uke 25 i 2022. Mellom 20 og 30 idretter blir en del av arrangementet.

– Ydmyke og stolte
– Vi gleder oss til å arrangere NM-veka i Skien, som leverte en meget god og gjennomarbeidet søknad i konkurranse med andre sterke søkere. Kompakte arrangementer, publikumspotensial og geografisk spredning har vært viktige kriterier for Norges idrettsforbund, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Norges idrettsforbund.

Skien, som arrangør av NM-veka, hadde solid støtte fra fylkeskommune, kommune, idrettsråd og idrettskrets.

– Vestfold og Telemark idrettskrets er både ydmyke og stolte over at Skien er tildelt NM-veka sommer i 2022. Å være vertskap for NM-veka betyr enormt for idretten regionalt og lokalt, og vårt «nye» fylke og Skien kommune som ikke er bortskjemte med å avholde idrettsarrangement av denne størrelse, sier Sondre Fjelldalen, organisasjonssjef i Vestfold og Telemark idrettskrets.

NRK satser videre
NRKs dekning av NM-veka har vært omfattende de siste årene. Tross koronapandemien ble NM-veka arrangert tidligere i år på arenaer i Hamar, Stange, Løten og Elverum innenfor strenge smitteverntiltak og med gode TV-tall.

NRK ser frem til å gå i gang med ny produksjon, videreutvikling av konseptet – og bli kjent med nye idretter og regioner.

– NM-veka engasjerer våre brukere på alle plattformer. De blir kjent med nye idretter og profiler, og vi utvikler produksjonen hvert år. Nå ser vi frem til å la mange mindre, men sterke småidretter skinne under NM-veka i Skien, sier Kaj Tøger Pedersen, prosjektleder i NRK.

Norsk Tipping har også store forventninger til arrangementet i Skien.

– NM-veka er et fantastisk utstillingsvindu for idretter som ikke får vise seg fram så ofte, men som likevel er en så viktig del av norsk idrett. Vi er stolte over å få være med og løfte frem noe av det store mangfoldet, denne gang i Skien. Vi gleder oss! sier kommunikasjonsdirektør Tonje Sagstuen i Norsk Tipping.

Evalueringskriterier
Hver enkelt søker har blitt valgt basert på kriterier nedsatt av eiergruppa til Norges idrettsforbund og NRK. Følgende evalueringskriterier er lagt til grunn i vurderingene:

• Erfaring med tilrettelegging av idretts- og kulturarrangementer
• Anleggssituasjon fra søker
• Nærhet til anlegg (kompakthet)
• Infrastruktur/tilgjengelighet til arrangementsarena
• Overnattingskapasitet
• Geografisk beliggenhet
• Generell søknad

Fakta om NM-veka:
Norges idrettsforbund, NRK og Norsk Tipping skapte konseptet NM-veka, som for første gang ble arrangert i Stavanger-regionen i august 2018. 1000 deltagere fra 24 idretter deltok da under den fem dager lange idrettsfesten som ble sendt direkte på NRK1.

Les mer om NM-veka her. 

Kontakter

Pressevakt NIF

(Hverdager 16.00-23.00, lør/søn 09.00-23.00)

+47 22565688

Bilder

Sommerversjonen av NM-veka 2022 skal arrangeres i Skien. Her fra NM-veka i 2018. Foto: Dag Oliver
Sommerversjonen av NM-veka 2022 skal arrangeres i Skien. Her fra NM-veka i 2018. Foto: Dag Oliver
Last ned bilde

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg saker fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges idrettsforbund

Regjeringen ber kommuner med høyt smittepress vurdere nye innstramminger for idretten5.11.2020 13:27:57 CETPressemelding

Regjeringen anbefaler at kommuner med høyt smittepress vurderer innskjerpede tiltak de neste 2-4 ukene som også kan berøre idretten negativt. Tiltakene inkluderer full nedstengning av treningssentre, svømmehaller og idrettshaller, forbud mot kamper, cuper og stevner for barn og unge i nærkontaktidretter samt kontakttrening for voksne i breddeidretten. Det anbefales også å innføre to meters avstand ved innendørs fysisk aktivitet.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom