Skatteetaten

Skatteetatens kommentar til Grette-rapporten

Del

– Vi registrerer at advokatfirmaet Grette har en annen vurdering av skatteplikten. Vår forståelse er godt forankret i lovtekst siden 1927, i forarbeider og langvarig ligningspraksis, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

Skattedirektør Nina Schanke Funnemark.
Skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

Onsdag ettermiddag fikk Skatteetaten oversendt advokatfirmaet Grettes rapport, som er bestilt av og levert til Stortinget.

– Vi har nylig bekreftet at vi gjennomfører en arbeidsgiverkontroll av Stortinget i forbindelse med pendlerboligsakene. I denne kontrollen, som i andre kontroller, kan vi ikke gå inn i kontrolldetaljene. Det sentrale er at vi likebehandler og at skatte- og avgiftsforhold blir riktige. Det er i alles interesse, sier Schanke Funnemark.

Fastholder hovedprinsipper

Rapporten inneholder forhold som vil bli berørt i Skatteetatens arbeidsgiverkontroll. Etaten kan derfor ikke gå inn i kontrolldetaljer, men skattedirektøren løfter to sentrale prinsipper i pendlerreglene som er like for alle.

– Det er et hovedprinsipp at hvis du får en fordel av din arbeidsgiver, som for eksempel fri pendlerbolig eller fri telefon, så skal det i utgangspunktet betales skatt av denne fordelen. Et annet hovedprinsipp, er at hvis du skal slippe å betale skatt av en fordel, som for eksempel en pendlerbolig, så må du ha en fradragsberettiget kostnad, sier Nina Schanke Funnemark.

Hun utdyper:

– Hvis du må bo to steder på grunn av jobben og derfor er en pendler, så er skattereglene slik at du kan få dekket pendlerbolig skattefritt fra arbeidsgiver dersom du har utgifter på boligen hjemme. Hensynet er at du skal slippe å ha utgifter til to boliger.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Skattedirektør Nina Schanke Funnemark.
Skattedirektør Nina Schanke Funnemark.
Last ned bilde

Om Skatteetaten

Skatteetaten
Skatteetaten
Fredrik Selmers vei 4
0663 Oslo

800 80 000http://www.skatteetaten.no

I Skatteetaten jobber vel 7000 ansatte mot samme mål; å sikre finansieringen av velferdssamfunnet. Skatteetaten er underlagt Finansdepartementet, og har ansvaret for et oppdatert folkeregister og at skatter og avgifter blir fastsatt og innbetalt på riktig måte.

Følg pressemeldinger fra Skatteetaten

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Skatteetaten på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Skatteetaten

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom