Skatteetaten

Skatteetaten satser i Arendal

Del

Arendalsuka er en viktig arena for Skatteetaten for å gi politikere og andre innblikk i utfordringer etaten har. I år skal Skatteetaten blant annet snakke om skjulte penger i utlandet, sikker ID-forvaltning og det offentliges ansvar for å unngå å kjøpe svart arbeid.

Den store skattejakten er et barnearrangement som gir mange barn kunnskap om finansiering av  velferdsstaten.
Den store skattejakten er et barnearrangement som gir mange barn kunnskap om finansiering av velferdsstaten.

Mye av aktiviteten skjer sammen med partnerne i Samarbeid mot svart økonomi (SMSØ).

Onsdag 15, august arrangeres "Den store skattejakten". Det er et populært barnearrangement som bevisstgjør de yngste om hvordan velferdssamfunnet finansieres ved hjelp av skatter. Det starter på Torvet klokka 11.30 og ender opp på Sam Eydes plass foran Kulturhuset om lag en time senere.

Seminar om skatteparadis
Onsdag 15. august klokka 14.00 arrangeres seminaret Svart økonomi i skatteparadis – hvem er det som skjuler penger og hvilke konsekvenser har det? Det foregår i Fagforeningenes hus, 3. etasje.

Skatteetatens egne analytikere har sett på tilgjengelig forskning og andre kunnskapskilder på temaet. Vi inviterer Annette Alstadsæter, professor ved Handelshøyskolen, NMBU, skattedirektør Hans Christian Holte, ØKOKRIM-sjef Trond Eirik Schea, NHOs sjeføkonom Øystein Dørum og Sigurd Bjørnestad, Aftenposten som har vært i spiss når det gjelder å publisere avløringer av misbruk av skatteparadiser, til å debattere den private skatteflukten fra Norge.

Kveldsarrangement om ID-sikkerhet
Onsdag 15. august klokka 21 er det duket for "Svarte natta" som har blitt en tradisjon under Arendalsuka for SMSØ og Skatteetaten. Her blandes politikk og musikk på en måte som alltid fyller lokalet Bakgården i Fagforeningenes hus til randen. I år er det musikalske trekkplasteret trioen Unni Wilhelmsen, Sol Heilo og Hanne Mari Karlsen. Til debatt er: Har vi glemt svart økonomi og arbeidslivskriminalitet i debatten om identitet og ID-kontroll?

Hvordan kan vi hindre at kriminelle bakmenn misbruker andre personers kontrollerte identiteter for å utnytte utenlandsk arbeidskraft, skjule skattekriminalitet, skaffe seg tilgang til lån, trygd og velferdstjenester? Hvordan kan jeg vite at du er den du sier du er, og hvordan kan du bevise din egen identitet?

Marit Bjørndal fra Servicesenter for utenlandske arbeidstakere i Oslo. Trude Tinnlund (LO), Nina Melsom (NHO), Idar Kreutzer (Finans Norge) Kjersti Monland (ytelsesdirektør NAV), Hans Christian Holte (skattedirektør) og sentrale politikere, deltar i debatten.

Hvordan skal kommunene unngå svart arbeid?
Torsdag 16. august klokka 11.15 i bystyresalen arrangerer SMSØ "Arbeidslivskriminalitet: Kontraktsoppfølging i kommunene" som påpeker at mange kommuner har vedtatt retningslinjer for å holde kriminelle ute fra kontrakter. Regjeringens strategi mot arbeidslivskriminalitet har flere punkter som gjelder offentlige anskaffelser. Likevel er det store forskjeller i hvordan kontraktsoppfølgingen er organisert og hvor effektiv den er. Noen kommuner bygger opp tunge kontrolltiltak, mens andre sliter med å gjennomføre nødvendig kontroll av kravene til lønns- og arbeidsvilkår.

Til å debattere har direktør i Skatteetatens regionavdeling og leder i SMSØ, Øivind Strømme fått med seg blant andre arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H), Jon Sandnes (BNL),Per Skau (Fellesforbundet), Dag Strømsnes (Difi), og sentrale politikere.

Arrangementer i regi av Skatteetaten og SMSØ i Arendalsuka

15. august

11.30-12.30

Den store skattejakten
(Barnearrangement)

Torvet til Sam Eides plass

SMSØ/Skatt sør
Skattedirektøren

15. august

14.00-15.00

Svart økonomi i skatteparadis – hvem skjuler penger og hvilke konsekvenser har det?

Fagforeningenes Hus

3. etasje

Skattedirektør, Hans Christian Holte

Professor Annette Alstadsæter, NMBU
Sjef Økokrim, Trond Eirik Schea

Sjeføkonom Øystein Dørum, NHO

Sigurd Bjørnestad,  Aftenposten

15. august
21.00-23.15

Svarte natta
Debatt om identitet og ID-kontroll, Hvordan hindre at kriminelle misbruker andres ID til å skjule skattekriminalitet?

Fagforeningenes Hus

Bakgården
OBS – begrenset med plasser – media må melde interesse på fohånd til ernst.larsen(at)skatteetaten.no

SMSØ
Skattedirektør Hans Christian Holte, ytrelsesduretør Kjersti Monland, NAV, Trude Tinnlund, LO, Nina Melsom, NHO, Idar Kreutzer, Finans Norge m.fl.

16. august

11.15-12-40

Arbeidslivskriminalitet: Hvem skal kontrollere kommunene?

Bystyresalen, Rådhuset

SMSØ
Statsråd Anikken Hauglie (H)

Øivind Strømme, Skatteetaten og SMSØ, Jon Sandnes, BNL, Per Skau, Fellesforbundet og Dag Strømsnes,Difi m.fl.

Ønsker du kontakt med noen angående arrangementene eller intervjuavtaler, ring Skatteetatens pressetelefon 945 01 000, så bistår vi.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Den store skattejakten er et barnearrangement som gir mange barn kunnskap om finansiering av  velferdsstaten.
Den store skattejakten er et barnearrangement som gir mange barn kunnskap om finansiering av velferdsstaten.
Last ned bilde
Last ned bilde

Om Skatteetaten

Skatteetaten
Skatteetaten
Fredrik Selmers vei 4
0663 Oslo

800 80 000http://www.skatteetaten.no

I Skatteetaten jobber 6500 ansatte mot samme mål; å sikre finansieringen av velferdssamfunnet. Skatteetaten er underlagt Finansdepartementet, og har ansvaret for et oppdatert folkeregister og at skatter og avgifter blir fastsatt og innbetalt på riktig måte.

Følg saker fra Skatteetaten

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Skatteetaten på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Skatteetaten

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom