Skatteetaten

Skatteetaten og Posten gjør det enklere å melde flytting

Del

Nå kan du melde adresseendring til Folkeregisteret og Posten samtidig på posten.no. - Denne løsningen er et godt eksempel på et vellykket digitaliseringssamarbeid som gjør hverdagen enklere for brukerne, sier finansminister Siv Jensen.

LANSERTE NY LØSNING: Finansminister Siv Jensen, konsernsjef i Posten Tone Wille og skattedirektør Hans Christian Holte.

Foto: Birger Morken
LANSERTE NY LØSNING: Finansminister Siv Jensen, konsernsjef i Posten Tone Wille og skattedirektør Hans Christian Holte. Foto: Birger Morken

Tidligere har det vært nødvendig å melde flytting både til Folkeregisteret, som Skatteetaten har ansvaret for, og Posten hver for seg. I løpet av ett år får Posten mer enn 650.000 flyttemeldinger, mens Folkeregisteret mottar rundt 500.000 adresseendringer. Nå er det slutt på dette dobbeltarbeidet.

- Det er en målsetning med digitalisering av de offentlige tjenestene at brukerne kun må oppgi informasjon en gang og ett sted, og at disse opplysningene gjenbrukes. Flytteløsningen til Posten og Skatteetaten er et eksempel på at brukerne får én enkel måte å melde flytting på og at informasjonen blir delt på tvers, sier finansminister Siv Jensen.

I den nye løsningen på posten.no kan brukerne samtykke til at Posten deler adresseendringen med Folkeregisteret. Alle som melder varig adresseendring kan benytte seg av den.

- Denne felles tjenesten forenkler og effektiviserer brukernes hverdag. Tjenesten er enkel og tidsbesparende for de som skal flytte, og sikrer både oss og Skatteetaten data med høyere kvalitet. Vi er svært fornøyd med samarbeidet, sier konsernsjef Tone Wille i Posten.

Skattedirektør Hans Christian Holte er glad for samarbeidet med Posten fordi Folkeregisteret nå kan gjenbruke adresseinformasjonen – til beste for samfunnet og brukerne.

- Folkeregistret brukes av mange for å komme i kontakt med innbyggerne, og at informasjonen her er korrekt, er svært viktig. Takket være et godt samarbeid og den pågående moderniseringen av Folkeregisteret, vil adresseinformasjonen i registeret nå bli enda bedre. Dette er en ny digital tjeneste som mange vil nyte godt av, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Du finner den nye løsningen for å melde flytting her (lenke) 

Løsningen ble tilgjengelig 20. oktober, og mer enn 10.000 personer har allerede benyttet seg av den.

Pressekontakter:

pressesjef Merete Bergeland Jebsen, Skatteetaten, tlf. 932 56 552

pressesjef John Eckhoff, Posten, tlf. 913 97 071

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

LANSERTE NY LØSNING: Finansminister Siv Jensen, konsernsjef i Posten Tone Wille og skattedirektør Hans Christian Holte.

Foto: Birger Morken
LANSERTE NY LØSNING: Finansminister Siv Jensen, konsernsjef i Posten Tone Wille og skattedirektør Hans Christian Holte. Foto: Birger Morken
Last ned bilde

Lenker

Om Skatteetaten

Skatteetaten
Skatteetaten
Fredrik Selmers vei 4
0663 Oslo

800 80 000http://www.skatteetaten.no

I Skatteetaten jobber 6500 ansatte mot samme mål; å sikre finansieringen av velferdssamfunnet. Skatteetaten er underlagt Finansdepartementet, og har ansvaret for et oppdatert folkeregister og at skatter og avgifter blir fastsatt og innbetalt på riktig måte.

Følg saker fra Skatteetaten

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Skatteetaten på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Skatteetaten

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom