Skatteetaten

Skatteetaten ber Stortingets administrasjon om opplysninger om pendlerboliger

Del

Skatteetaten ber Stortingets administrasjon om opplysninger om alle som har fått pendlerbolig, fem år tilbake.

Det fremgår i Skatteetatens varselbrev om arbeidsgiverkontroll som er sendt til Stortingetsadministrasjon. Skatteetaten ber ominformasjon om grunnlaget for betalt arbeidsgiveravgift for pendlerboliger i perioden 1.1.2017- 31.12. 2020.Stortingets administrasjon har frist til 10. desember på å gi opplysninger i saken. 

Saken er av stor samfunnsmessig betydning og den har vokst i omfangSkatteetatenmener at vi nå har kommet til et punkt hvordet er riktig og viktig å følge opp med en kontrollEt hovedprinsipp i skatteforvaltningen er likebehandling, ved å gjennomføre en kontroll vil vi sikre at skatten blir riktig. Det er i alles interessesier skattedirektør Nina Schanke Funnemark. 

- Samtidig vil jeg understreke at Skatteetaten har taushetsplikt og derfor vil ikke etaten gå nærmere inn på kontrollen og utfallet av den. 

Opplysninger som skal sendes Skatteetaten innen 10. desember 2021 

  • Navn og fødselsnummer til den som har fått tildelt pendlerbolig (her "arbeidstaker") 
  • Periode mottaker har hatt pendlerboligen disponibelt (dato til dato)  
  • Om arbeidstaker har betalt leie for pendlerboligen og i tilfelle beløp pr. måned 

Nøkkelord

Kontakter

Om Skatteetaten

Skatteetaten
Skatteetaten
Fredrik Selmers vei 4
0663 Oslo

800 80 000http://www.skatteetaten.no

I Skatteetaten jobber 7500 ansatte mot samme mål; å sikre finansieringen av velferdssamfunnet. Skatteetaten er underlagt Finansdepartementet, og har ansvaret for et oppdatert folkeregister og at skatter og avgifter blir fastsatt og innbetalt på riktig måte.

Følg pressemeldinger fra Skatteetaten

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Skatteetaten på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Skatteetaten

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom