Skatteetaten

Skattedirektøren utnevnt som styremedlem i OECDs skatteforum

Del

Norges skattedirektør Nina Schanke Funnemark ble tirsdag utnevnt som styremedlem i OECDs skatteforum FTA.

Utnevnelsen skjedde på et digitalt toppmøte som gikk over to dager.

- Korona-situasjonen, risikoforståelse og digital utvikling var hovedtemaene som ble diskutert på dette toppmøtet. Internasjonalt samarbeid, åpenhet og erfaringsutveksling blir stadig viktigere for at Skatteetaten skal løse vårt samfunnsoppdrag – å sikre finansiering av velferdsstaten med rett skatt til rett tid, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

Toppmøtet i OECDs skatteforum (Forum on Tax Administration, FTA) ble i år avholdt digitalt 7. og 8. desember. Her kan du lese mer om møtet og temaene som ble diskutert (lenke). 

Skattedirektører fra 53 land deltok på toppmøtet og FTA-styret består av tilsammen 14 land. I tillegg til Norge er blant andre Frankrike, India, Kina, Russland, Storbritannia, Sør-Afrika og USA med i FTA-styret.

FTA er et forum for samarbeid mellom skattemyndigheter og ble opprettet i 2002. Alle G20-landene er blant de 53 medlemmene.

FTA arbeider for bedre samarbeid om globale utfordringer og problemstillinger knyttet til skatt. Forumet arbeider for å utvikle skatteadministrasjonene og sikre riktig skatt på en effektiv måte. FTA har i sitt arbeid støttet initiativ fra OECD og G20 om internasjonal beskatning.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Skatteetaten

Skatteetaten
Skatteetaten
Fredrik Selmers vei 4
0663 Oslo

800 80 000http://www.skatteetaten.no

I Skatteetaten jobber 7500 ansatte mot samme mål; å sikre finansieringen av velferdssamfunnet. Skatteetaten er underlagt Finansdepartementet, og har ansvaret for et oppdatert folkeregister og at skatter og avgifter blir fastsatt og innbetalt på riktig måte.

Følg saker fra Skatteetaten

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Skatteetaten på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Skatteetaten

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom