Fiskebåt

Skapte verdier for over 100 milliarder kroner

Del

De siste ti årene har norsk sjømatnæring doblet verdiskapingen. 2018 viste seg å bli et historisk år der verdiskapingen passerte 100 milliarder kroner.

Fiskerinæringen skaper store verdier for hele landet. (Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt).
Fiskerinæringen skaper store verdier for hele landet. (Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt).

Det går fram av den årlige ringvirkningsanalysen som Sintef Ocean lager for lager på oppdrag fra Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering. Målet er å finne ut hva sjømatnæringen faktisk betyr for landet vårt, og rapporten slår fast at næringen blir stadig viktigere.

 Her kan du lese hele Sintef-rapporten.

Vegar Johansen som er administrerende direktør i Sintef Ocean, sier til NRK at sjømatnæringen blir stadig viktigere for landet. 

- Næringen skaper arbeidsplasser, og er en av få eksportnæringer som er i voldsom vekst sier Johansen.

I rapporten kommer det fram at ringvirkningene av sjømatnæringen er enorme. 

Av de 100 milliarder kronene ble i overkant av 60 milliarder skapt direkte innen fiskeri og havbruk. De resterende 40 milliardene innen næringsliv som er knyttet til hovednæringene.

Sentrale punkt i rapporten;

Verdiskaping: Sjømatnæringen og ringvirkningene av næringen passerte for første gang 100 milliarder kroner i 2018.

Omsetning: Produksjonsverdien har økt de siste årene, og fortsetter å øke. Til sammen var all omsetning innen fiskeri og havbruk på nesten 196 milliarder kroner i 2018.

Sysselsetting: Stor aktivitet i næringen gjør at sysselsettingen stiger, og direkte i næringen var det 29.000 årsverk i 2018. Ringvirkningene var 37.000 årsverk.

Kontakter

Bilder

Fiskerinæringen skaper store verdier for hele landet. (Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt).
Fiskerinæringen skaper store verdier for hele landet. (Foto: Odd Kristian Dahle/Fiskebåt).
Last ned bilde

Om Fiskebåt

Fiskebåt
Fiskebåt
Røysegata 15
6003 Ålesund

70 10 14 60http://www.fiskebat.no

Fiskebåt - havfiskeflåtens organisasjon, jobber for en miljøvennlig og lønnsom fiskeflåte, som leverer sunn mat fra bærekraftige bestander i verdens reneste havområder. 

Følg saker fra Fiskebåt

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fiskebåt på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fiskebåt

Positiv Covid-19-prøve for ansatt på fiskefartøyet «Sunderøy»4.11.2020 20:50:19 CETPressemelding

Prestfjord AS har nylig fått overlevert nye «Sunderøy» fra verft i Spania. Fartøyet ankom Ålesund fredag 30. oktober for klargjøring til fiske. Før ankomst ble plan for håndtering av eventuelle smittetilfeller avklart med kommunelegen i Ålesund. Ved ankomst ble det gjennomført smittetesting for Covid-19 av hele mannskapet på 11 personer, og i tråd med regelverket ble fortsatte de sin karantene om bord. Svar på prøveresultatene forelå tirsdag 3. november. Det ble da klart at én av de ansatte har testet positivt. Øvrige prøver var negative.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom