Skanska Norge

Skanska utvikler kunstmuseum og teater i Trondheim

Del

Reitan-familien planlegger å realisere to kulturbygg i sentrum av Trondheim, og Skanska har nå signert kontrakt om utvikling av forprosjektet.

Skissetegning Posten kunstmuseum og Nye Hjorten Teater
Skissetegning Posten kunstmuseum og Nye Hjorten Teater

Planen er gjøre om postgården i Trondheim sentrum til kunstmuseum samt åpne et nytt teater i et bygg rett bak postbygget. Skanskas kontraktspartner er E.C Dahls Eiendom, som er Reitan-familiens eiendomsselskap.

Skanska vant konkurransen om utviklingsoppdraget på høsten i fjor, og kontrakten om utviklingen av forprosjektet ble signert på nyåret.

Den nye kunsthallen, som skal bygges i den gamle postgården, vil bli på ca 1000 m2. Teateret, som er et nybygg, blir totalt ca 4000 m2 og vil ha alle fasiliteter man trenger i et teater, inklusiv en stor scene og en sal med ca 650 sitteplasser.

Det vil pågå reguleringsarbeid parallelt med utviklingsarbeidet som foregår i tett samspill mellom Skanska, byggherre, arkitekt og rådgivere. Utviklingsarbeidet har allerede startet og vil sannsynligvis pågå frem til høsten 2021.

- Jeg er veldig stolt over at vi får lov til å være med å utvikle kulturbyen Trondheim gjennom dette spennende utviklingsprosjektet som vi skal gjennomføre i tett samhandling med en av våre viktigste kunder. Vi satser innen byfornyelse og rehabilitering, så dette prosjektet passer oss meget godt, forteller Trond Krogstadmo, regiondirektør i Skanska Bygg Midt/ Nord.

Dersom utviklingsarbeidet går slik partene planlegger, kan det bli byggestart i begynnelsen av 2022 med en mulig ferdigstillelse i midten av 2023.

Kontakter

Trond Krogstadmo, regiondirektør Skanska Midt/ Nord: 91515093

Bilder

Skissetegning Posten kunstmuseum og Nye Hjorten Teater
Skissetegning Posten kunstmuseum og Nye Hjorten Teater
Last ned bilde

Om Skanska Norge

Skanska Norge
Skanska Norge
Lakkegata 53
0107 Oslo

40 00 64 00http://www.skanska.no

Skanska er et av verdens ledende entreprenørkonsern med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, boliger og prosjekter i offentlig-privat samarbeid. Norge er ett av ni hjemmemarkeder der Skanska har virksomhet.

Følg pressemeldinger fra Skanska Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Skanska Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Skanska Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom