Skanska Norge

Skanska skal rehabilitere dam Viddalsvatn

Del

Skanska har signert kontrakt med Hafslund Eco om rehabilitering av dam Viddalsvatn. Kontrakten har en verdi på 220 millioner kroner.

Dam Viddalsvatn ligger i Låvisdalen i Aurland kommune og ble bygget i 1970-71. Foto: Hafslund Eco
Dam Viddalsvatn ligger i Låvisdalen i Aurland kommune og ble bygget i 1970-71. Foto: Hafslund Eco

Dam Viddalsvatn ligger i Låvisdalen i Aurland kommune og ble bygget i 1970-71. Dammen består av en steinfyllingsdam med tetningskjerne av morene. Som følge av den reviderte damsikkerhetsforskriften skal damanlegget nå oppgraderes.

Arbeidene omfatter etablering av ny støttefylling på 175 000m3, samt nytt skåningsvern opp og nedstrøms på 60 000 m3. Det skal også etableres nytt kronevern på 35 000 m3. I tillegg skal det gjøres utbedringer av flomavledningssystemet og bunntappesystemet som innbefatter både tunnelarbeid og betongarbeider.

- Kraftprosjekter er et strategisk viktig marked for Skanska og vi er veldig glade for at Hafslund Eco har gitt oss tillitt i dette prosjektet. Vi har lang erfaring med damrehabilitering og dambygging og har nylig avsluttet arbeidene ved Dam Songa. Mannskapene flyttes til våren over til Trollheim Dammer, som vi nylig også vant. Når vi nå også har sikret oss DamViddalsvatn har vi en ordrereserve på hele 750 millioner kroner innen damrehabilitering, forteller Oddmund Hansen, prosjektsjef i Skanska region Samferdsel og Industri.

- Hafslund Eco er godt fornøyd med at Skanska vant frem i anbudskonkurransen. Vi har god erfaring med Skanska som entreprenør fra flere vannkraftprosjekter, og er sikre på at de også vil gjøre en god jobb i dette prosjektet, sier konserndirektør Teknisk, Stig Morten Løken i Hafslund Eco.

Det kreves en helt spesiell kompetanse for å gjennomføre rehabilitering av gamle damanlegg. Særlig gjelder dette spesialkompetanse innen plastring som krever erfarne maskinførere.


- Det at vi nå har en solid portefølje med kraftprosjekter gjør at vi får muligheten til å rekruttere og utvikle nye dyktige medarbeidere som ønsker å jobbe i fjellanlegg i årene fremover, avslutter Oddmund.

Arbeidene starter i mars 2021.

Kontakter

For ytterligere informasjon, kontakt:
Geir Nordal Linge, kommunikasjonssjef Skanska Norge AS: 92 25 11 25
Oddmund Hansen, Prosjektsjef Skanska Anlegg: 982 10 768

Bilder

Dam Viddalsvatn ligger i Låvisdalen i Aurland kommune og ble bygget i 1970-71. Foto: Hafslund Eco
Dam Viddalsvatn ligger i Låvisdalen i Aurland kommune og ble bygget i 1970-71. Foto: Hafslund Eco
Last ned bilde

Om Skanska Norge

Skanska Norge
Skanska Norge
Lakkegata 53
0107 Oslo

40 00 64 00http://www.skanska.no

Skanska i Norge er en del av det internasjonale Skanskakonsernet og er ett av verdens ledende prosjektutvikler- og entreprenørselskap med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, utvikling av boliger og utvikling av prosjekter i offentlig-privat samarbeid. Selskapet er notert på Stockholm børs. Basert på selskapets globale miljøkompetanse, sikter Skanska mot å bli førstevalget når det gjelder miljøriktige prosjekt.

Følg saker fra Skanska Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Skanska Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Skanska Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom