Skanska Norge

Skanska skal bygge nye omsorgsboliger på Kongsberg

Del

Skanska skal bygge 48 omsorgsboliger med plusshus-standard på Kongsberg. Prosjektet skal gjennomføres i totalentreprise og har en kontraktsverdi på 180 millioner kroner

Skanskas oppdragsgiver er Kongsberg Kommunale Eiendoms KF og det er et internt arbeidsfellesskap bestående av Skanska Husfabrikken og Skanska DK Drammen som skal gjennomføre kontraktsarbeidene. Prosjektet har fått navnet Edvardsløkka Omsorgsboliger og har et bruttoareal på 5 358 kvadratmeter.

Et viktig prosjekt for nærmiljøet

Edvardsløkka Omsorgsboliger vil bli et plusshus som produserer mer energi enn det forbruker, med utstrakt bruk av massivtre. Komplekset skal inneholde 48 omsorgsboliger med fellesfunksjoner, sentralkjøkken, dagsenter og tannhelsetjeneste.

– Vi er godt fornøyd med å ha kommet i mål med samhandlingsfasen, og ser fram til et godt samarbeid med Skanska, sier eiendomsdirektør Brynjar Henriksen i Kongsberg Kommunale Eiendom KF.

Grønne ambisjoner

Prosjektet har høye miljøambisjoner for både materialbruk og energieffektivitet og i det arbeidet har Skanska Teknikk vært svært viktig. Bygget skal oppføres som et plusshus og med utstrakt bruk av massivtre. Prosjektet ble vunnet i februar i år i en tilbudskonkurranse hvor det ble vektet 40 prosent på pris og resten på løsningsforslag og kvalitet. Siden da har prosjektet vært i samspillsfase for å optimalisere prosjektet sammen med kunden.

- Edvardsløkka Omsorgsboliger er et prosjekt vi har jobbet lenge med og som viser at vårt byggesystem med fabrikkproduserte elementer er velegnet til også denne typen prosjekter. Vi ser fram til å realisere prosjektet i tett samarbeid med kunden, sier Terje Mjøen, administrerende direktør i Skanska Husfabrikken.

Prosjektet skal ferdigstilles i juni 2021.

Kontaktpersoner

Terje Mjøen, Administrerende direktør i Skanska Husfabrikken AS, 934 44 794

Audun B. Lågøyr, Kommunikasjonsdirektør i Skanska Norge AS, 934 52 531

Bilder

Om Skanska Norge

Skanska Norge
Skanska Norge
Lakkegata 53
0107 Oslo

40 00 64 00http://www.skanska.no

Skanska er et av verdens ledende entreprenørkonsern med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, boliger og prosjekter i offentlig-privat samarbeid. Norge er ett av ni hjemmemarkeder der Skanska har virksomhet.

Følg saker fra Skanska Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Skanska Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Skanska Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom