Skanska Norge

Skanska og Statsbygg har signert kontrakt for Høyblokken i Nytt Regjeringskvartal

Del

Skanska og Statsbygg har signert totalentreprisekontrakt på Høyblokken i nytt regjeringskvartal, som skal rehabiliteres etter ødeleggelsene fra 22 juli.

Konsernsjef i Skanska, Ståle Rød og administrerende direktør i Statsbygg, Harald Nikolaisen. Foto StatsbyggTrond Isaksen
Konsernsjef i Skanska, Ståle Rød og administrerende direktør i Statsbygg, Harald Nikolaisen. Foto StatsbyggTrond Isaksen

-       Vi har tildelt de tre første store entreprisekontraktene i Regjeringskvartalet, og det blir solide og gode entreprenører å spille på lag med, for oss som byggherre. Det forsterker inntrykket av at mange gode krefter står sammen for å gjenreise regjeringskvartalet, sier administrerende direktør i Statsbygg, Harald Nikolaisen

Høyblokken, som har en estimert kontraktsverdi på 1.05 milliard kroner, skal rehabiliteres til et velfungerende kontorbygg for cirka 480 ansatte. Bygget skal refundamenteres og bygningens hovedbæring skal forsterkes. Fasadene skal rehabiliteres innenfor gjeldende vernehensyn, og hovedtrapperommet over 2. etasje skal bevares. I tillegg skal alle tekniske anlegg skal skiftes ut.

Det er også besluttet at et nytt 22. juli senter vil bli lagt til Høyblokka.

-       Dette er et prosjekt med stor nasjonal betydning. Vi er både stolte og ydmyke over å ha blitt valgt til å bygge opp hovedbygget for regjeringen, som et symbol på en gjenreisning etter en av norgeshistoriens største terrorangrep, sier konsernsjef i Skanska, Ståle Rød.

Stor symbolsk verdi

Høyblokken har stor symbolsk verdi også hva gjelder norsk arkitektur og velferdsstatens fremvekst, og viktigheten av ivareta bevaringsverdig bygningsmasse og kunst vil være høyt prioritert i prosjektet.

-       Trappeløpet i Høyblokken har særegen kunst, det er sandblåste kunstuttrykk i betongkonstruksjonen. Det er Carl Nesjar, sammen med andre kunstnere som Pablo Nesjar, Inger Sitter og Kai Fjell, som står bak, forteller Harald Nikolaisen.

-       Skanska har solid kompetanse på rehabiliteringsprosjekter, og nøkkelpersonene i prosjektteamet vårt for Høyblokken har til felles at de alle har arbeidet med en rekke tilsvarende prosjekter tidligere. Det har også en litt spesiell betydning for Skanska, at vi skal rehabilitere Høyblokken som vi selv bygget for ca. 60 år siden, uttaler Ståle Rød

Da høyblokken i sin tid ble oppført i slutten av 1950-årene, var det under Ingeniør F. Selmer som i dag er Skanska. Og da Høyblokken skulle renoveres på 1990-tallet, gikk igjen oppdraget til Selmer. Den gangen ble det bygget på tre etasjer, to kontoretasjer og en etasje med ventilasjon, i tillegg til at himling ble senket, vinduene restaurert og ny ventilasjon ble lagt opp i hele H-blokken.

Samspillskontrakt

Kontrakten skal gjennomføres som en totalentreprise med samspill, der byggherre, rådgivere og entreprenør samlokaliseres for å sammen optimalisere løsningene for prosjektet. Samspillsfasen på Høyblokka har en beregnet varighet på ca. ett år, med forventet byggestart i 2021.

For ytterligere informasjon, kontakt:

Audun Lågøyr, kommunikasjonsdirektør Skanska Norge AS: 934 52 531

Tor Arne Midtskogen, konserndirektør med ansvar for Skanska Bygg: 934 44 465

Bilder

Konsernsjef i Skanska, Ståle Rød og administrerende direktør i Statsbygg, Harald Nikolaisen. Foto StatsbyggTrond Isaksen
Konsernsjef i Skanska, Ståle Rød og administrerende direktør i Statsbygg, Harald Nikolaisen. Foto StatsbyggTrond Isaksen
Last ned bilde

Om Skanska Norge

Skanska Norge
Skanska Norge
Lakkegata 53
0107 Oslo

40 00 64 00http://www.skanska.no

Skanska er et av verdens ledende entreprenørkonsern med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, boliger og prosjekter i offentlig-privat samarbeid. Norge er ett av ni hjemmemarkeder der Skanska har virksomhet.

Følg saker fra Skanska Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Skanska Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Skanska Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom