Skanska Norge

Skanska kjøper ferdigregulert eiendom i Bærum

Del

Skanska har kjøpt eiendom i Bærum og planlegger bygging av 50 leiligheter og 28 rekkehus.

Skissetegning som viser hvordan prosjektet kanskje vil se ut: LPO Arkitekter
Skissetegning som viser hvordan prosjektet kanskje vil se ut: LPO Arkitekter

Skanska Eiendomsutvikling har inngått avtale med Profier om kjøp av eiendommen Kirkeveien 59, på Haslum i Bærum. Eiendommen er ferdig regulert til blokkbebyggelse og konsentrert småhusbebyggelse på totalt 8600 BRA. Skanska planlegger å bygge 50 leiligheter fordelt på tre bygg i 3-4 etasjer samt 28 rekkehus. Parkering vil bli i underjordisk parkeringsanlegg og det vil bli etablert el-ladere på alle parkeringsplasser.

Eiendommen har tidligere vært en teglfabrikk, og det står et kombinert lager og logistikkbygg der i dag. Skanska planlegger for oppstart bygging i løpet av 2023. De tre blokkene vil bli plassert langs kirkeveien og vil ha leiligheter i varierende størrelse. Rekkehusene vil plasseres mot eksisterende villabebyggelse i nord og øst.

Skanska har satt seg ambisiøse klimamål og som alle andre boligprosjekter de utvikler i egenregi blir prosjektet miljøsertifisert i henhold til BREEAM NOR.

- Vi er veldig fornøyde med å sikre oss denne flotte eiendommen. Her skal vi skape et trivelig bomiljø med høye miljøkvaliteter og attraktiv arkitektur, forteller Thorbjørn Brevik, konserndirektør i Skanska Eiendomsutvikling.

Transaksjonen gjennomføres i løpet av fjerde kvartal og gjøres ved at Skanska kjøper alle aksjene i Høvikhagen AS. Profier er godt fornøyd med salgsprosessen; 

- Etter å ha gjort en vurdering av vår øvrige prosjektportefølje i Bærum, har vi denne gangen valgt å selge denne tomten. Vi ønsker Skanska lykke til med utviklingen av det flotte prosjektet i Kirkeveien, sier Lasse Lundhaug, daglig leder i Profier.

Kontakter

Thorbjørn Brevik, konserndirektør Skanska Eiendomsutvikling: 93 44 44 89
Audun Lågøyr, kommunikasjonsdirektør Skanska Norge AS: 93 45 25 31

Bilder

Skissetegning som viser hvordan prosjektet kanskje vil se ut: LPO Arkitekter
Skissetegning som viser hvordan prosjektet kanskje vil se ut: LPO Arkitekter
Last ned bilde

Om Skanska Norge

Skanska Norge
Skanska Norge
Lakkegata 53
0107 Oslo

40 00 64 00http://www.skanska.no

Skanska er et av verdens ledende entreprenørkonsern med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, boliger og prosjekter i offentlig-privat samarbeid. Norge er ett av ni hjemmemarkeder der Skanska har virksomhet.

Følg pressemeldinger fra Skanska Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Skanska Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Skanska Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom