Skanska NorgeSkanska Norge

Skanska inn på eiersiden i Simenergi

Del

Simenergi står bak Simien, som er det mest brukte energisimuleringsprogrammet for bygg i Norge. Nå skal de vokse videre med Skanska på eiersiden.

Nicolai Dirdal (daglig leder Simenergi) og Jo Mortensen (konserrndirektør Teknologi, innovasjon og grønn forretningsutvikling i Skanska)
Nicolai Dirdal (daglig leder Simenergi) og Jo Mortensen (konserrndirektør Teknologi, innovasjon og grønn forretningsutvikling i Skanska)

Simenergi leverer ulike energiberegningsverktøy for bolig- og næringsbygg. Det mest kjente produktet er Simien, som er Norges ledende energiberegningsverktøy rettet mot rådgivende ingeniører og andre fagpersoner som jobber med beregning av energibruk og vurdering av inneklima i bygninger. Selskapet har i dag fire ansatte og ca. 800 selskaper på kundelisten. Skanska har brukt produktene de leverer på en rekke prosjekter og går nå inn på eiersiden.

Strategisk partner

- Vi er veldig glade for å få Skanska som en strategisk partner og eier. De er ledende innen utvikling og bygging av energi- og klimaambisiøse bygg, har en unik systemkunnskap på installasjoner og bygningskropp og ikke minst, lange tradisjoner med å bruke avanserte simuleringer for å optimalisere energi- og klimaytelse, forteller Nicolai Dirdal, daglig leder i Simenergi.

Jo Mortensen, som er konserndirektør for teknologi, innovasjon og grønn forretningsutvikling forteller at Skanska ser på Simenergi og ikke minst produktet Simien som en strategisk investering:

– Vi i Skanska leverer allerede i dag bygg som er helt i verdensklasse når det kommer til energieffektivitet. Vår ambisjon er å være helt i front når det kommer til utvikling av avanserte simuleringer og visualisering av bygninger med høye ambisjoner. Simenergi er det ledende selskapet i Norge når det kommer til utvikling av teknologi og programvare for kalkulering og simulering av energi og karbonutslipp i byggeprosjekter: Vi tror denne teknologien vil være helt sentral når fremtidens energi- og klimaeffektive bygg skal designes, sertifiseres og ikke minst verifiseres.

Synergier

Både Skanska og Simenergi trekker frem synergiene som ligger i at Skanska kommer inn på eiersiden.

- Skanska har et unikt fagmiljø i Skanska Teknikk og spisskompetansen de besitter innen både energi og bygningsfysikk vil være svært verdifull i vår videre produktutvikling, forteller Nicolai Dirdal. Han trekker også frem at Skanskas sterke globale tilstedeværelse er med å gi selskapet en arena for videreutvikling av produkter for et internasjonalt marked.

Skanska vil få en eierandel på 33,33% og går også inn i styret i selskapet. Investeringen er et ledd i å realisere selskapets høye ambisjoner både innen bærekraft og innovasjon:

- Vi ønsker å ta en rolle i Simenergi som katalysator for deres produktutvikling. Gjennom aktivt eierskap vil vi bidra til at både selskapet og produktene utvikler seg videre slik at vi kan få full effekt av produktene deres i våre byggeprosjekter, forteller Jo Mortensen.

Digital dokumentasjon

I både offentlige og private byggeprosjekter stilles det krav til stadig lavere energibruk og lavt klimautslipp. I tillegg til den fysiske leveransen av selve bygget kreves det i dag detaljert digitalisert dokumentasjon av bygget, både i prosjekteringsfasen, byggefasen og driftsfasen.

– Simien er et program som skal kunne brukes til beslutningsstøtte og dokumentasjon i alle faser. Vi er blant annet i gang med å utvikle en sanntids-simuleringsmotor som vil gjøre det mulig å sømløst integrere beregninger og virkelige målinger av energibruk, effektbruk og inneklima i bygg. Dette blir et viktig steg i retning av en digital tvilling for bygg, og vil kunne brukes til å optimalisere både drift av bygg, prosjektering og videre utvikling, forteller Nicolai Dirdal.

Kontakter

Nicolai Dirdal, daglig leder Simenergi AS: 92 85 80 16

Jo Mortensen, konserndirektør Teknologi, innovasjon og grønn forretningsutvikling Skanska Norge AS: 98 21 05 52

Bilder

Nicolai Dirdal (daglig leder Simenergi) og Jo Mortensen (konserrndirektør Teknologi, innovasjon og grønn forretningsutvikling i Skanska)
Nicolai Dirdal (daglig leder Simenergi) og Jo Mortensen (konserrndirektør Teknologi, innovasjon og grønn forretningsutvikling i Skanska)
Last ned bilde

Om Skanska Norge

Skanska Norge
Skanska Norge
Lakkegata 53
0107 Oslo

40 00 64 00http://www.skanska.no

Skanska er et av Norges største prosjektutvikler- og entreprenørkonsern med forretningsområder innen bygg, anlegg, eiendomsutvikling og spesialistselskaper.

Simenergi AS er eid av Skanska Norge AS (33,3 %), Programbyggerne AS (33,3%) og Energiportalen AS (33,3%). Energiportalen AS er en del av Ambita konsern. Selskapet har hovedkontor på Lysaker i Bærum kommune. 

Følg pressemeldinger fra Skanska Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Skanska Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Skanska Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom