Skanska Norge

Skanska fortsetter satsingen på miljøvennlige boligprosjekter

Del

Tigergården på Ensjø i Oslo er Skanskas andre boligprosjekt som BREEAM-sertifiseres. 27.mai starter salget av de totalt 161 leilighetene i prosjektet.

Tigergården sertifiseres etter BREEAM-NOR og har ambisjoner om å nå nivå Very Good på sertifiseringsskalaen.
Tigergården sertifiseres etter BREEAM-NOR og har ambisjoner om å nå nivå Very Good på sertifiseringsskalaen.

Tigergården er det sjette trinnet av i alt sju trinn i prosjektet Ensjø Torg, og trinnet sertifiseres etter BREEAM-NOR og har ambisjoner om å nå nivå Very Good på sertifiseringsskalaen. BREEAM er en internasjonal bærekraftstandard for utredning og rangering av bygninger. Prosjekter som tildeles et slikt sertifikat fyller krav til blant annet godt inneklima, bærekraftige og giftfrie materialer og balansert ventilasjon.

– Vi gleder oss til å gå i gang med salget av vårt andre BREEAM-sertifiserte boligprosjekt. Tigergården blir et signaturbygg på Ensjø og har mange flotte og miljøvennlige aspekter ved seg som vi er sikre på at markedet vil ta godt imot. Blant annet har vi lagt stor vekt på takterrasser som skiller seg fra alle andre takterrasser. Her blir det en store grønne oaser – takhager der det skal tilrettelegges for å ta vare på det biologiske mangfoldet byen trenger. Her blir det blomstereng med innslag av urter og gress samt dyrkingskasser for beboerne. Takhagen skal ha forskjellige soner med ulike aspekter av det grønne, og det blir soner for sosialt liv tilrettelagt med drivhus, utekjøkken, wc og lekeområder samt soner for ro, forklarer regionsdirektør for boligutvikling på Østlandet Helen Gåsvik.

Tigergården skal bestå av tre ulike boligkonsepter: Himmeltårnet, Glassgangen og Kobberpassasjen, alle med hver sine kvaliteter og forskjeller. Leilighetene varierer fra 39 til 24 kvm, og er utviklet i to forskjellige stiler. Her skal både småbarnsfamilien, unge mennesker og voksne uten barn kunne finne en bolig for sine behov. Prosjektet er planlagt ferdigstilt i 2022.


Ensjø Torg er en del av den store forvandlingen av Ensjø fra bilby og industriområde til en levende bydel med boliger, kontorer og et mangfold av servicetilbud. Ensjø Torg bygges på og rundt T-banestasjonen og har en nærhet til det meste – kun få minutter unna Oslo sentrum. Totalt bygger Skanska ca 620 boliger og ca 2500 m2 næring, samt barnehage på Ensjø Torg.


For mer informasjon, kontakt:
Helen Gåsvik, Regiondirektør Skanska Eiendomsutvikling: 98 21 04 70
Helge Hogstad, prosjektdirektør Skanska Eiendomsutvikling: 93 44 48 26

Bilder

Tigergården sertifiseres etter BREEAM-NOR og har ambisjoner om å nå nivå Very Good på sertifiseringsskalaen.
Tigergården sertifiseres etter BREEAM-NOR og har ambisjoner om å nå nivå Very Good på sertifiseringsskalaen.
Last ned bilde

Om Skanska Norge

Skanska Norge
Skanska Norge
Lakkegata 53
0107 Oslo

40 00 64 00http://www.skanska.no

Skanska er et av verdens ledende prosjektutvikler- og entreprenørselskap med ekspertise innen bygg og anlegg, utvikling av kommersielle lokaler, boliger og prosjekt i offentlig-privat samarbeid. Basert på selskapets globale miljøkompetanse, sikter Skanska mot å bli førstevalget når det gjelder grønne prosjekt. Konsernet har i dag 40.000 medarbeidere i utvalgte hjemmemarkeder i Europa og USA.

Følg saker fra Skanska Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Skanska Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Skanska Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom