Avinor

Skal sørge for sikker og stabil drift

Del

På Oslo lufthavn gjøres det kontinuerlige tilpasninger på hvilken infrastruktur som skal benyttes parallelt med nedgangen i flytrafikken. Onsdag legger man om til drift av kun en rullebane, og tidligere i uken ble deler av terminalen stengt.

En av to sikkerhetskontroller er stengt som følge av redusert trafikk (Foto: Catchlight / Avinor)
En av to sikkerhetskontroller er stengt som følge av redusert trafikk (Foto: Catchlight / Avinor)

Trafikkavviklingen vil fra onsdag morgen klokken 06.00 foregå på vestre rullebane, mens den østre rullebanen vil kunne åpnes på 30 minutters varsel. Flytrafikken vil ikke bli påvirket. Det er viktig å merke seg at østre rullebane ikke er stengt, men ikke i operativ bruk.

- Vi ser et klart behov for å tilpasse den totale driften til trafikknedgangen, og vi har vært opptatt av å tilpasse nedskalering av infrastrukturen slik at den ikke påvirker flyselskapenes produksjon. Når flytrafikken tar seg opp igjen er vi klare til å betjene flytrafikken på begge rullebanene igjen, sier lufthavndirektør Stine Ramstad Westby.

Kun én åpen sikkerhetskontroll
Mandag 23. mars stengte innsjekksområde og bagasjeanlegget i den østre delen av terminalen. Sikkerhetskontrollen i den samme delen ble også stengt.

- All innsjekking skal nå foregå i den nye delen av terminalen, på feltene 1 til 3. Handlingselskapene har koordinert seg, og for de reisende skal dette kunne foregå uten noen problemer. Vi har god kapasitet i hele anlegget så lenge trafikken er så lav som den er nå, forklarer Westby.

​På ankomst vil bagasjeutlevering driftes som normalt, dog med færre bagasjekaruseller som en følge av trafikkreduksjonen.

- Vi gjør disse tilpasningene for å komprimere driften, for å sikre fortsatt sikker og stabil drift under endrede rammebetingelser, og for å redusere driftskostnader for alle parter. Vi setter veldig stor pris på det gode samarbeidet vi har med våre fly- og handlingselskaper, og vil gjøre vårt ytterste for å opprettholde dette, sier hun.

Flere av de kommersielle tilbudene på Oslo lufthavn har også stengt, men for de gjenstående reisende er det fortsatt mulig å få kjøpt seg mat og drikke, samt handle i taxfree på avgang og ankomst.

- Vi har en god dialog med våre leietakere og partnere, og i takt med at trafikken har gått ned har også mange butikker, restauranter og kiosker stengt. Det er veldig leit, men helt nødvendig så lenge det ikke er passasjerer på flyplassen, forklarer Westby.

Lufthavnenes direktør takker alle ansatte på lufthavnen for innsatsen.

- Det er en veldig krevende situasjon for alle på Oslo lufthavn og vi jobber hver dag med å løse dette på en best mulig måte for oss alle, avslutter Westby.

Trafikktallene for Oslo lufthavn for uke 12 ligger under saken som vedlegg. 

Bilder

En av to sikkerhetskontroller er stengt som følge av redusert trafikk (Foto: Catchlight / Avinor)
En av to sikkerhetskontroller er stengt som følge av redusert trafikk (Foto: Catchlight / Avinor)
Last ned bilde
Stille dager i teminalen (Foto: Catchlight / Avinor)
Stille dager i teminalen (Foto: Catchlight / Avinor)
Last ned bilde
Få reisende (Foto: Catchlight / Avinor)
Få reisende (Foto: Catchlight / Avinor)
Last ned bilde

Dokumenter

Om Avinor

Avinor
Avinor
Dronning Eufemias gate 6
0191 Oslo

+47 67 03 00 00https://avinor.no

Avinor har ansvar for 44 statlig eide lufthavner, og flysikringstjenesten for sivil og militær luftfart i Norge. Dette nettverket binder Norge sammen - og Norge sammen med verden.

Avinor er en drivkraft i miljøarbeidet i luftfarten og en pådriver for å redusere de samlede klimagassutslippene fra norsk luftfart. Selskapet har en ledende rolle i arbeidet med utvikling av el-fly, og leveranse av biodrivstoff til fly.

Avinor bidrar hvert år til 50 millioner sikre og effektive flyreiser. Om lag halvparten av disse er til og fra Oslo lufthavn.

Rundt 3.000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Avinors virksomhet finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på flyplassene.

- Avinors offentlige journal

Følg pressemeldinger fra Avinor

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Avinor på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avinor

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom