Nærings- og fiskeridepartementet

Skal møte 100 bedrifter på under 100 dager

Del

Næringsminister Jan Christian Vestre skal møte 100 bedrifter før nyttår. – Vi skal i gang med et grønt industriløft, og vi har dårlig tid.

Næringsminister Jan Christian Vestre er klar for å besøke 100 bedrifter under 100 dager.
Næringsminister Jan Christian Vestre er klar for å besøke 100 bedrifter under 100 dager.

Denne uken går startskuddet for næringsministerens reiser, når han besøker Stord, Haugesund og Stavanger. På programmet står virksomheter innen fornybar sektor og ny teknologi, samt innen olje, oljeservice og maritim næring.

– Jeg har store ambisjoner på vegne av norsk næringsliv. Regjeringen vil bidra til å skape flere jobber i hele landet, styrke fastlandsinvesteringene, øke fastlandseksporten med 50 prosent og kutte klimagassutslipp med begge hender, sier Vestre.

Før årsskifte skal han reise rundt i hele landet for å møte bredden av næringslivet. Nærmere bestemt minst 100 bedrifter på under 100 dager.

– Jeg ser frem til å møte bedriftene, og å høre hvordan de mener næringslivet og staten kan jobbe sammen for å oppnå målene vi har satt oss.

Grønne industriprosjekter

Regjeringen vil få fart på nye grønne industriprosjekter, som hydrogen, flytende havvind, karbonfangst- og lagring og batterier.

– Norge har verdensledende kompetanse og naturressurser for å få dette til. I tillegg har vi et omstillingsdyktig næringsliv, sier næringsministeren.

Han vil også ta initiativ til et omstillingsbarometer, som over tid skal måle konkrete trekk ved norsk økonomi som er sentrale for omstillingsevnen. Og for å legge til rette for omstillingen vil regjeringen gjøre det enklere for norske bedrifter å ta i bruk statlige ordninger.

– Det skal være én vei inn i virkemiddelapparatet. Det må være samsvar mellom bedriftenes behov og ordningene vi tilbyr. Fellesskapets penger skal brukes effektivt for mest mulig verdiskaping, sier Vestre.

Har det travelt

Næringsministeren påpeker at fastlandseksporten er helt avgjørende for å lykkes med grønn omstilling og verdiskaping.

– For å øke fastlandseksporten med 50 prosent innen 2030 vil vi styrke eksisterende eksportutviklingsordninger og finne nye tiltak som raskt kan settes i gang, sier Vestre.

– Det haster både med grønn omstilling og med å øke fastlandseksporten. Nå vil vi høre fra næringslivet, som er selve drivkraften, hva vi helt konkret kan gjøre for å få opp farten, sier næringsministeren.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Næringsminister Jan Christian Vestre er klar for å besøke 100 bedrifter under 100 dager.
Næringsminister Jan Christian Vestre er klar for å besøke 100 bedrifter under 100 dager.
Last ned bilde

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom