Fotballstiftelsen

Skal kombinere Vålerenga med nasjonal fotballjobb

Del

Henrik Tellefsen Gimle skal kombinere jobben i Vålerenga med et engasjement i Fotballstiftelsen - der utviklingen av antall gatelag og betydningen av denne nasjonale satsingen er større enn noen gang.

Henrik Tellefsen Gimle.
Henrik Tellefsen Gimle.

Fotballstiftelsen har i øyeblikket 24 aktive gatelag fra alle landets fylker, men det antallet øker kontinuerlig - og det er flere konkrete prosjekter som det jobbes godt med og snart er på vei opp.

I og med at utviklingssjef Selim Emeci samtidig jobber redusert i sin pappapermisjonsperiode, blir det svært nyttig for Fotballstiftelsen å få inn en medarbeider som kan gå rett inn i arbeidet rundt prosjekter og bistand mot klubbene.

Og det er en ekte gatelagspatriot Fotballstiftelsen nå får inn på kontoret. 

- Du kan si jeg har to lidenskaper, å jobbe med mennesker med rusutfordringer og med fotball. Og kombinasjonen harmoniserer jo perfekt - det viser resultatene til gatelagene, sier Tellefsen Gimle.

I 12019 begynte han som frivillig for Vålerengas gatelag, og nå er han engasjert i en 80 prosents stilling som prosjektmedarbeider. Og nettopp tilhørigheten i klubb, fellesskapet i et lag og opplevelsen av å skape noe for enkeltmennesker, er noe av det gatelagene handler om. 

- Tilhørighet, samhold, klubbfølelse. Det er fantastisk å se hva det betyr også for gatelagsspillerne - enten de har heiet på klubben hele livet eller egentlig aldri før har vært engasjert i fotballen, sier Henrik.

Og på gatelagene møter de respekt og opplever mestring.

- Dette prosjektet, det som skjer i Fotballstiftelsen er jo revolusjonerende. Det betyr så enormt mye for så mange. Og jeg gleder meg til å bidra slik at enda flere kan bli en del av det, smiler Henrik Tellefsen Gimle.

Han begynner i stillingen fra 10 mai, og vil i første omgang være engasjert i tre måneder. Altså i 20 prosents stilling.

Les mer her

---

Fotballstiftelsen organiserer nå 24 Gatelag gjennom norske toppklubber. Flere er under planlegging. Rundt 750 spillere med rusrelaterte utfordringer var registrert på treninger det siste året, og Fotballstiftelsen leverer 4.000 rusfrie timer hver eneste uke. 

Aktiviteten åpner for muligheter, og blir for mange starten på varig endring. For gatelagenes mål er ikke bare et bedre liv med mindre rus, men å skape gode liv å være rusfri i.

I 2020 kom 52 gatelagsspillere ut i lønnet jobb, 34 begynte på skole / utdanning og 44 i arbeidstreningsporsjekter i og rundt klubbene. Totalt har over 350 spillere begynt i jobb eller skole siden Fotballstiftelsen ble etablert i 2015.

Les mer i Gatelagsportalen - gatelaget.no

Kontakter

Bilder

Henrik Tellefsen Gimle.
Henrik Tellefsen Gimle.
Last ned bilde

Lenker

Om Fotballstiftelsen

Fotballstiftelsen
Fotballstiftelsen
Sognsveien 75 F
0855 Oslo

https://gatelaget.no/

Følg pressemeldinger fra Fotballstiftelsen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fotballstiftelsen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fotballstiftelsen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom