Vipps

Skal ekspandere internasjonalt sammen: Visa og Vipps går sammen om felles, europeisk mobil lommebok

Del

Vipps inngår et strategisk samarbeid med Visa, verdens ledende selskap innen digitale betalingsløsninger, for å utvikle en mobil lommebok i Europa.

Fra venstre: Berit Svendsen, leder Vipps internasjonal, Rune Garborg, Vipps-sjef, Henning Holtan, Regional Managing Director Visa
Fra venstre: Berit Svendsen, leder Vipps internasjonal, Rune Garborg, Vipps-sjef, Henning Holtan, Regional Managing Director Visa

Avtalen er en milepæl for Vipps’ internasjonale satsing, og gir tilgang til nye markeder for det norske fintech-selskapet. Sammen gjør Visa og Vipps det nå mulig for banker og kortutstedere i Europa å tilby smartere og enklere løsninger til deres kunder.

- Samarbeid er helt sentralt i vår strategi for å lykkes internasjonalt. Med Visa som er verdensledende innen digitale betalinger og Vipps, verdens mest suksessfulle bankdrevne mobile lommebok, er vi sikre på at samarbeidet skaper magi. Vi skal bruke vår erfaring og kompetanse på å skape forenkling i verdensklasse gjennom løsninger som begeistrer folk utenfor landegrensene på samme måte som vi har gjort i Norge, sier Rune Garborg i Vipps.

Tidspunktet for en felles satsing kunne ikke vært bedre. Digitale betalinger er for tiden på en kraftig opptur i Europa. Forbrukere endrer atferd og bytter i større grad ut kontanter med digitale betalingsformer. I Norge er trenden den samme. Bruken av Vipps øker for hver måned. Målet er at løsningene Vipps og Visa skal tilby i andre europeiske markeder vil gjøre mobilbetaling enklere, tryggere og mer effektivt for både forbrukere, banker og butikker.

- Dette samarbeidet vil bidra til utviklingen av digitale betalinger i Europa. Samtidig gir det banker og utstedere mulighet til å lansere produkter tidligere til forbrukere. Forbrukernes interesse for digitale betalingsløsninger er stor og stadig voksende – og har økt ytterligere under COVID-19. Å imøtekomme denne etterspørselen vil være avgjørende for å hente inn igjen den europeiske økonomien, og la forbrukerne betale på de måtene de er mest komfortable med, samtidig som butikker raskt og sikkert kan få betalt, sier Henning Holtan i Visa.

Partnerskapet mellom Visa og Vipps vil gi banker og kortutstedere en mobil lommebok som er enkel å ta i bruk og som bidrar til å øke bruken av digitale betalinger. Europeiske banker har i dag høye kostnader knyttet til håndtering av kontanter, og land som Tyskland og Irland utgjør fortsattkontanter majoriteten av betalingene. Vipps og Visa vil med dette partnerskapet samtidig kutte investeringskostnadene for banker som ellers måtte utvikle egne løsninger for mobilbetaling.

Som en del av partnerskapet, drar løsningene fordel av tilgangen til API-nettverket til Visa, slik at kontinuerlige forbedringer understøttes av betalingssikkerheten og teknologien til Visa.

Om Vipps

Vipps AS er den ledende tilbyderen av smarte betalinger og elektronisk ID i Norden. Selskapet eies av over 110 norske banker og tilbyr et bredt utvalg løsninger innen betaling og elektronisk ID. Over 80 prosent av Norges befolkning er Vippsere. Dette har skapt internasjonal oppmerksomhet. Vipps tilbyr også universelle brukesmuligheter for signering og identifisering på nett på tvers av privat, og offentlig sektor gjennom BankID. Suksessformelen til Vipps er begeistring for forenkling.For mer informasjon, vennligst gå til vår hjemmeside www.vipps.no / www.vipps.io

Om Visa

Visa Inc. (NYSE:V) Visa er et globalt betalingsteknologiselskap som forbinder forbrukere, virksomheter, finansielle institusjoner og myndighetene i mer enn 200 land til raske og sikre elektroniske betalinger. Vi har utviklet et av verdens mest sofistikerte prosesseringsnettverk – VisaNet – som kan håndtere opptil 24.000 transaksjoner i sekundet, med svindelgaranti og sikret betaling for brukerstedene. Visa er ikke en bank, og utsteder ikke kort eller bestemmer kurser eller avgifter for forbrukerne. Våre innovasjoner gjør det derimot mulig for finansielle institusjoner å tilby kundene sine flere valg: betal nå med debit, betal i forkant med forhåndsbetalte kort, eller betal senere med kreditt. For mer informasjon, vennligst gå til vår hjemmeside www.visa.no.

Nøkkelord

Bilder

Fra venstre: Berit Svendsen, leder Vipps internasjonal, Rune Garborg, Vipps-sjef, Henning Holtan, Regional Managing Director Visa
Fra venstre: Berit Svendsen, leder Vipps internasjonal, Rune Garborg, Vipps-sjef, Henning Holtan, Regional Managing Director Visa
Last ned bilde

Om Vipps

Vipps
Vipps
Robert Levins gate 5
0154 Oslo

+47 22 48 28 00https://www.vipps.no
Over 3,8 millioner nordmenn har nå lastet ned Vipps.

Vipps gjør det befriende enkelt å betale og ta betalt, du trenger ingen bankterminal eller kontanter og pengene får du rett inn på konto. Vipps har ingen etableringsgebyr eller abonnementspris, du betaler kun for bruk av Vipps.

I 2018 fusjonerte BankID, BankAxept og Vipps, og er nå Nordens største aktør innen betaling og identifisering. Følg saker fra Vipps

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Vipps på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Vipps

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom