Frende Forsikring

Skadestatus Gyda

Del

- Liten tvil om at jorden er godt mettet, og at elvene begynner å stige, sier skadesjefen i Frende.

Illustrasjonsfoto: Hans Braxmeier, Pixabay
Illustrasjonsfoto: Hans Braxmeier, Pixabay

- Det kommer rapporter om vann til knærne i kjellere, og er meldt en lang rekke skader som følge av massivt regn på utette tak, i tillegg til overvann, skred og flom. Det er ettermiddagens oppdatering fra skadesjef på bygning, Yngve A. Høvig i Frende Forsikring. 

Totalt har forsikringsselskapet fått nær 40 skademeldinger som følge av uværet Gyda torsdag, og er forberedt på flere.

- Det er skader på hus, hytter, uthus og naust, campingvogn og bobil, sier Høvig.

Lengst nord har både vind og vann gjort skade, mens sørover mot Sogn er det vann og lekkasjer som er hovedårsak til skadene meldt til Frende, sier Yngve A. Høvig som er skadesjef på bygning.

Onsdag kveld kom skademeldingene i hovedsak fra Mosjøen og nordover. I dag er det mange skader meldt fra Trøndelag, Møre og Romsdal og Sogn. 

Typiske skader så langt

- Noen får vann fra terrenget og inn i stua, andre har fått vann inn i boligen. Utette tak går også igjen, eller vann inn langs piper. Mange har hele kjellere, himlinger og vegger som må tørkes eller rives etter regnvann fra Gyda, forteller skadesjefen.

- Vi forventer fortsatt at antallet vil øke og er godt rustet for flere i dagene som kommer, sier skadesjefen i Frende.  

- Skadebegrensningsfirmaer, takstfolk og oppgjørsavdeling er i full sving. Når vannet renner inn er det viktigste for den som står i det ofte å vite at de får hjelp så fort som mulig. Når vi har vært ute og hjulpet med å dokumentere skaden, settes skadebegrensningen i gang med det samme, sier Høvig.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Illustrasjonsfoto: Hans Braxmeier, Pixabay
Illustrasjonsfoto: Hans Braxmeier, Pixabay
Last ned bilde
Yngve A. Høvig er skadesjef på bygning i Frende Forsikring.
Yngve A. Høvig er skadesjef på bygning i Frende Forsikring.
Last ned bilde

Om Frende Forsikring

Frende Forsikring
Frende Forsikring
Jonsvollsgaten 2
5011 Bergen

55 15 36 00https://www.frende.no

Frende Forsikring har Norges mest fornøyde forsikringskunder og det beste skadeoppgjøret (EPSI 2020). Vi bryr oss litt ekstra om deg, ditt og dine! 

Helnorske Frende eies av solide sparebanker og brannkasser og har rådgivere landet rundt. Vi har over 300 ansatte ved hovedkontoret i Bergen, og rundt 270.000 privat- og bedriftskunder med forsikringsløsninger innen skadeforsikring og livsforsikring.